Erzurum

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

17:21 30 Nisan 2018
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Azizoğlu, mesajında, 1 Mayıs'ın dünya çapında "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak tüm işçiler tarafından kutlanıldığını, ülkemizde ise ilk kez 1923'de resmi olarak kutlandığını ve 2008 nisan ayından itibaren ise "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanılmaya başlanıldığını hatırlattı.

Üretime yaptıkları katkılar sayesinde ülkenin gelişmesinde ve büyümesinde önemli paya sahip emekçiler ile yüreği dostluk, barış ve kardeşlik için atan tüm çalışanların gününü kutlayan Azizoğlu, "Ülkemizin gerek içeride ve gerekse dışarıda hem askeri hem sosyal ve hem de ekonomik anlamda büyük mücadeleler verdiğini, bu mücadelenin ancak birlik ve dayanışma ruhu ile aşılabileceğini, günümüz dünyasında savaşların daha çok ekonomik alanda yaşandığını, dolayısıyla çalışan ve üreten güçlü ülkelerin ayakta kalabileceğini, bu yarışa ayak uyduramayanların ise büyük sıkıntılara maruz kalacakları da bir gerçektir." ifadelerini kullandı.

Azizoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Önemli bir parçası olduğumuz şu muhteşem ve aynı zamanda da sıkıntılı coğrafyamızın her türlü olumsuzluklarını ve zorluklarını, üreterek, çalışarak, emek harcayarak, alın teri dökerek aşacağız. Bu büyük ve kutsal mücadelede çok önemli görevler üstlenen, ülkemizi daha ileri düzeylere taşımak için çaba sarf eden işçi kardeşlerimin gösterdiği fedakarlık ve gayreti gönülden alkışlıyorum. Aslında bu bayram, sadece işçilerin ve emekçilerin değil, hepimizin bayramı. İnancımıza ve toplumsal değerlerimize göre bayram, sevgi, kardeşlik, barış, huzur ve güven demektir. Bu duygu ve düşünceler ışığında, en kutsal değer olarak gördüğümüz emeğin ve alın terinin sahibi insanlarımızın yanı sıra, yüreği dostluk, barış ve kardeşlik için atan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ile birlikte sevgi ve hoşgörü içinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.