Erzurum

Engelliler Haftası

10:25 10 Mayıs 2018
Engelliler Haftası

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Sekmen, mesajında, Engelliler Haftası'nın her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, "Engelliler Haftası, insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken haftalardan biridir. Engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak adına üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız." ifadelerini kullandı.

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği belediye olarak eğitim, sağlık ve diğer hizmetleri engelli vatandaşlara sunmaya çalıştıklarını aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, şehrimizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra medeni toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu vesileyle herkesi engelli vatandaşlarımıza daha saygılı olmaya çağırıyor, engellerin bir engel teşkil etmediğini belirtmek istiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.