Erzurum

15 Temmuz Milli Mücadele Fotoğraf Sergisi

18:29 14 Temmuz 2018
15 Temmuz Milli Mücadele Fotoğraf Sergisi

Erzurum'da, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından "15 Temmuz Milli Mücadele Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda açılışı yapılan sergide, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili fotoğraflar yer aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da 1980'deki gibi ordunun içindeki hainlerin o günü darbeye hazırlamak için yurdun çeşitli yerlerinde bombalı araçlar patlattıklarını söyledi.

15 Temmuz akşamı Boğaziçi Köprüsü'nde bombalı aracın eylem yapacağını ve askerlerin de onu korumak amacıyla toplandığının düşünüldüğünü anlatan Tavlaşoğlu, "Bir müddet sonra içimizdeki hainlerin, asker elbisesi giymiş, Türkiye'nin emektarlarının vermiş olduğu vergilerle geçinen ve oradan aldıkları imkanları kullanarak ülkemize haince plan hazırladıkları ortaya çıktı. O gece, Güneydoğu'da, Suriye'de ve Irak'ta yapmamış oldukları, bomba atmamış oldukları yerleri görerek Ankara'nın ve İstanbul'un göbeğine bomba atarak insanları şehit ettiler. Milletimiz o gün o ruhla bayrağına, ülkesine ve demokrasisine sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise, 15 Temmuzun aslında Türkiye'de 200 yıldır tekrarlanan tiyatro olduğunu söyledi.

200 yıldır her 10 yılda bir ihtilal yapıldığını aktaran Başkan Öz, şöyle konuştu:

"Ülke 50 yıl geri götürülüyor. Tekrar diğer nesil alıyor, büyük bir ümitle ve heyecanla devleti bir yerlere getirmeye çalışıyor. Fakat tekrar 10 yıl sonra bir ihtilalle aynı şeyler yaşanıyor. 200 yıldır devam eden bu kısır döngü ilk defa 15 Temmuz'da bir daha geri gelmemek üzere ebediyete uğurlandı. İlk defa bu toplum 15 Temmuz gecesi liderine sahip çıktı. Lideri de büyük bir liderlik yaparak onların önlerinde büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Fotoğraf sergimizle amacımız o günü önemli kilometre taşlarıyla sizlere anlatabilmek."

Konuşmaların ardından kurdela kesildi ve fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.