Erzurum

"TRT Erzurum Radyosu bir tarihtir"

14:29 06 Ağustos 2018
"TRT Erzurum Radyosu bir tarihtir"

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, TRT Erzurum Radyosunun kapatılması kararını eleştirerek, "TRT Erzurum Radyosu bir tarihtir. Ülkemizin kuzey doğusundan yükselen vatan sevgisidir. Kapatılmanın gerekçesini veya aşamasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Güvenli, yaptığı yazılı açıklamada, kurum içi düzenlemeler gerekçe gösterilerek TRT Erzurum Radyosunun kapatılması yönünde alınan kararın, temsil ettikleri 74 sivil toplum kuruluşunu derinden üzdüğünü belirtti.

Tarihinde yaşadığı başarılarla TRT Erzurum Radyosunun ülkenin önemli bir kurumu haline geldiğini ve bölge ile kentin sesi olduğunu ifade eden Güvenli, şunları kaydetti:

"Bugün yaptığı yerel, genel ve uluslararası yayınlarla Erzurum'un ve Kuzeydoğu Anadolu bölgesinin sesini milyonlarca insana duyuran TRT Erzurum Radyosu için kapatma kararı alındığını esefle öğrenmiş bulunuyoruz. TRT Erzurum Radyosu bir tarihtir. Ülkemizin Kuzey doğusundan yükselen vatan sevgisidir. Kapatılmanın gerekçesini veya aşamasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

Güvenli, 1960 yılında kurulduğu günden bu yana kültür yuvası niteliğinde olan TRT Erzurum Radyosunun bölge insanına adeta bir okul olduğuna da işaret etti.

Radyonun konservatuvar işlevi gördüğünü, korolar oluşturduğunu, Aşık Reyhani'den Hulusi Seven’leri, Raci Alkır’dan Mükerrem Kemertaş’ları ve Aysun Gültekin'leri yetiştirdiğine dikkati çeken Güvenli, şunları ifade etti:

"Düzenlemeye itirazımız yok. Personel fazlası varsa gereği yapılsın ancak çözüm kurumları kapatmak olmamalı, daha verimli hale getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı ve kurumlar çalışır hale getirilmelidir. Yöneticileri ve siyasileri bu konuda duyarlı olmaya, Erzurum'un bir kurumunu daha kaybedilmesinin önüne geçmeye davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.