Erzurum

Zafer Bayramı'na doğru

12:29 29 Ağustos 2018
Zafer Bayramı'na doğru

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Azizoğlu mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünü gurur ve mutlulukla kutladıklarını belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anan Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla korumanın yolunun milletçe kenetlenmek olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat donanımlı bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile milletimiz birlik, beraberliğinden, hürriyet ve istiklal sevdasından en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır, haykırmaya da devam edecektir."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen da 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun bir mihenk taşı olduğunu belirtti.

Anadolu'nun kapılarını 26 Ağustos 1071 yılında İslam'a açan Malazgirt Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'da var olan yüksek inanç ve ruhun, bugün de çok iyi anlaşılması gerektiğini aktaran Sekmen, şunları ifade etti:

"Tarihimizdeki bütün zaferlerin arkasında hep aynı ruh vardır. Bedir'de, Malazgirt'te ve Çanakkale'de de aynı ruh vardır. Mukaddesat uğruna elde edilen bu zaferler, esarete karşı boyun eğmeyen milletimizin birer övünç kaynağıdır. Milletimizin bağımsızlığı uğruna kazanılan bu büyük zaferlerden ilham alarak, demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.