Erzurum

Atık toplayarak aile bütçesine katkı sunuyor

11:58 25 Eylül 2018
Atık toplayarak aile bütçesine katkı sunuyor

Erzurum'da 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Enes Altındağ, at arabasıyla cadde ve sokaklardaki çöplerden topladığı plastik ürün ve kağıtları satarak hem okul harçlığını çıkarıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Palandöken ilçesindeki Adnan Menderes Mahallesi, Çilek Sokak Su Deposu semtinde 9 kardeşiyle yaşayan Enes Altındağ, babası Mehmet'e ait at arabasıyla okul haricindeki zamanlarda küçük kardeşi Ahmet'i de yanına alarak kentin çeşitli sokak ve caddelerindeki çöp konteynerlerinin olduğu yerlere gidiyor.

Çöp konteynerlerinden plastik ve metal ile atık kağıtları çıkaran Altındağ, topladıklarını hurdacıya satarak günlük 15 ila 20 lira kazanıyor.

Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çöplerden plastik eşya ve kağıt topladığını söyledi.

Çöplerden topladıklarını hurdacılara sattığını anlatan Altındağ, şöyle konuştu:

"7. sınıfa gidiyorum, 9 kardeşiz. Annem ve babam hayatta. Okul dışındaki zamanlarda at arabasıyla çöplerden plastik ve kağıt toplayıp satıyorum. Okula geç kaldığım günlerde de bu işi yapıyorum. Kazandığım parayla hem okul harçlığımı çıkarıyor hem de kardeşlerimin ihtiyacını karşılıyorum. Günlük kimi zaman 10, kimi zaman da 20 lira kazanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.