Erzurum

Kanserli kitleden ve kilolarından robotik cerrahiyle kurtuldu

10:44 10 Ekim 2018
Kanserli kitleden ve kilolarından robotik cerrahiyle kurtuldu

Erzurum'da, düşük kan şekeri nedeniyle sık yemek yediği için 6 ayda 40 kilo alan ve pankreasında insülin salgılayan tümör tespit edilen Sabit Polat, bir hastanede robotik cerrahi operasyonuyla hem kilolarından hem de kanserli kitleden kurtuldu.

Hınıs ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası Sabit Polat (44), yaklaşık 1 yıl önce halsizlik, baş dönmesi ve terleme şikayetleri nedeniyle Hınıs Devlet Hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkikler sonrası Polat'a açlık kan şekerinin düşük olması sebebiyle sık sık tatlı ve yemek yemesi önerildi.

Sık yemek yemeye başladığı için 6 ayda 70 kilogramdan 110 kilograma çıkan Polat, aşırı kilo aldığı için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki (BEAH) Endokrin Kliniğine başvurdu.

Buradaki tetkiklerde ise pankreasında insülin salgılayan 1,5 santimetrelik tümör tespit edilen Polat, hastanenin Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Özdemir ve ekibince ameliyata alındı.

Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından pankreasındaki tümör robotik cerrahi yöntemiyle çıkartılan Polat, 6 ay önce taburcu edildi.

- 6 ayda aldığı kiloları 6 ayda verdi

Taburcu olması sonrası da Özdemir tarafından takibine devam edilen, bu süreçte rahatsızlığını yenip tamamen sağlığına kavuşan ve 6 ayda aldığı kiloları aynı sürede geri vererek eski kilosu olan 70 kilogram ağırlığına düşen Polat, hem sağlığına kavuşmanın hem de fazla kilolarından kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halsizlik ve bilinç kaybı gibi şikayetleriyle gittiği ilçe hastanesinde kan şekeri düşük olduğu içi sık sık yemek ve tatlı yemesinin tavsiye edildiğini söyledi.

Hastalığı döneminde sürekli yemek ve tatlı tükettiği için 70 kilogramdan 110 kiloya çıktığını aktaran Polat, "Kan şekerim düştüğü için geceden sabaha kadar en az 3 kez yemek yiyordum. 70 kilodan 110 kiloya çıktım. Fazla kilolar beni yaşanmayacak hale getirdiği için BEAH Endokrin Kliniğine başvurunca pankreasımın gövde kısmında tümör olduğu söylendi ve Operatör Dr. Yılmaz Özdemir doktora yönlendirildim." diye konuştu.

- Robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat edildi

Polat, Yılmaz'ın kendisini robotla ameliyat ettiğini belirterek, kısa sürede hastalığından kurtulup sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Ameliyat sonrası 6 ayda fazla kilolarından kurtulduğunu anlatan Polat, "Çok şükür sağlığım düzeldi, doktorlara kontrollere geliyorum. Robotla ameliyat oldum ve aldığım hem 40 kilodan hem de kanserli kitleden kurtuldum. Hastanenin imkanlarından çok memnunuz. Allah devletimizden ve doktorlarımızdan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Polat, kendi hastalığı gibi şikayetleri olanların BEAH'a başvurmalarını tavsiye ederek, robotik cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyatın ağrısız ve kısa sürede gerçekleştiğini aktardı.

Dr. Özdemir ise, Polat'ın halsizlik, baş dönmesi, bilinç kaybı, terleme şikayeti ve fazla kilo alması sebebiyle endokrin kliniğine başvurduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Polat kan şekerinin düşmesine bağlı olarak sürekli yemek yediği için ciddi kilo almıştı. Bu hastaya yapılan tetkiklerde pankreasında insülin salgılayan tümör tespit edildi. Hastayı değerlendirdik ve robotla ameliyat yapmaya karar verdik."

Ameliyatın yaklaşık 2 saat sürdüğünü dile getiren Yılmaz, ameliyat sonrası 3 gün içinde Polat'ı taburcu ettiklerini ifade etti.

Özdemir, kontrole gelen Polat'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Polat bize kontrole geldiğinde 40 kilo vermişti. Yemek yemesi düzeldi ve artık sağlık sorunu kalmadı. Düzenli şekilde hastamızın takibini yapıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.