Erzurum

Erken rezervasyondaki artış turizmcinin yüzünü güldürüyor

11:17 29 Ekim 2018
Erken rezervasyondaki artış turizmcinin yüzünü güldürüyor

Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden olan ve kış aylarında binlerce kayaksevere ev sahipliği yapan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, geçen senenin aynı dönemine göre erken rezervasyondaki artışla turizmcileri mutlu etti.

Yıl boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerin yanı sıra özellikle aralık ayından marta kadar süren kayak sezonunda yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Palandöken Kayak Merkezi, pistlerinin uzunluğu, kar kalitesi ve lüks otelleri sayesinde her geçen yıl ziyaretçi sayısını artırıyor.

Kış sezonunda Palandöken Dağı'ndaki 2 bin 250 yatak kapasiteli otellerin pistlerinde kayak yapmaya gelen turistler, hem gönüllerince eğleniyor hem de şehrin ekonomisine katkı sağlıyor.

Yurt içi ve yurt dışından düzenlenen turların yanı sıra aileleriyle de kente gelen kayakseverlerin oluşturduğu yoğunluk turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

- "Turist sayısının 150-180 bin civarında olacağı kanaatindeyiz"

Palandöken Dağı'ndaki bir otel yetkilisi Ömer Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken'e her yıl binlerce turistin kayak yapmak için geldiğini hatırlattı.

Akça, erken rezervasyonların geçen yıllara oranla arttığını belirterek, "Şu anda erken rezervasyonlarımızla kayak sezonundaki bütün ayların yüzde 20'si kapatıldı. Bu bizim için iyi bir dönem olacağını gösteriyor. Üst düzey pistlerimizle bu yıl Türkiye'deki en yoğun ve dolu kayak merkezi olacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

Rezervasyonların geçmiş yıllara göre daha erken başladığını ifade eden Akça, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda 15 Ekim tarihinden sonra otellerin fiyatları belirlenir ve rezervasyonlar ona göre yapılırdı ama 2 yıldır Palandöken'in öncülüğünde 1 Hazirandan sonra başlayan erken rezervasyonlar var. Geçen yıla göre de şu anda, erken rezervasyonda yüzde 40 artış söz konusu. Bu sebepten edindiğimiz tecrübeleri de işin içine katarsak bu yıl Palandöken'nin kayak sezonunda hafta sonları yüzde 100, hafta içleri ise yüzde 85 doluluk bekliyoruz. Bunu da kişi başına vurduğumuz zaman turist sayısının 150-180 bin civarında olacağı kanaatindeyiz."

Son yıllarda yapılan alt yapı çalışmalarının Palandöken'nin daha çok tercih edilmesine vesile olduğunu anlatan Akça, gelen misafirlerin kentten memnun ayrılması için bütün imkanları kullandıklarını aktardı.

Akça, turist sayısındaki artışlar nedeniyle mutlu olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Palandöken'in bu kadar çok tercih edilmesi biz turizmcileri ve şehir esnafının sevindiriyor. Çünkü bu Erzurum açısından çok büyük bir ekonomi. Biz biliyoruz ki misafir memnuniyeti üst düzeye çıktığı zaman burada yeni yeni oteller işletmeler açılacak ve iş sahaları genişleyecek. Böylece insanlar daha fazla tatil yapacak ve kentin ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak. Bütün bu olumlu gelişmeler bizleri mutlu ediyor."

- "Rezervasyonlar geçen seneye göre çok çok iyi gidiyor"

Palandöken Dağı'ndaki bir otelin satış pazarlama müdürü Fatih Uçar da erken rezervasyonda geçen yılın aynı ayına göre önemli oranda artışın olduğunu söyledi.

Uçar, gelecek aylarda da rezervasyonların aynı şekilde devam edeceğine işaret ederek, "Rezervasyonlar geçen seneye göre çok çok iyi gidiyor. Bu dönemde bu kadar ciddi artışı biz beklemiyorduk." ifadelerini kullandı.

Palandöken Kayak Merkezinin hem iç hem de dış pazarda önemli bir konuma geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bölgede 15 sene öncesine gittiğimizde çok ciddi yurt dışı pazarı hakimdi. Türklerden daha çok yurt dışından misafirler geliyordu. Fakat son yıllarda özellikle iç pazarda ciddi bir artış başladı. Öyle duruma da geldi ki bu artış, yurt dışı pazarını da bastırmaya başladı. İnsanlarda alışkanlık başladı ve Palandöken'in popülaritesi her geçen yıl artıyor."

Bütün bu olumlu gelişmelerin devlet kurumları ve turizmcilerin iş birliğiyle gerçekleştiğini vurgulayan Uçar, şehrin çeşitli yerlerde tanıtılmasının da buna katkı sağladığını kaydetti.

Uçar, şöyle devam etti:

"Bu konuda Ejder AŞ'nin çok katkısı oldu. İç pazarda tanıtım yaparken yurt dışı pazarında da tanıtımlar yapılmaya başlandı. Bu da bize olan ilgiyi ve tanınırlılığı artırdı. Palandöken müthiş bir destinasyon alanı ve pistleriyle verdiği kayak keyfi onu ön plana çıkarıyor. Otellerin kalitesi ve misafirlere sunulan hizmetler son derece yüksek. Bütün bu doneler güzel olunca biz de bunları doğru kullanmaya özen gösteriyoruz."

Palandöken'in bu kadar tercih edilmesinin diğer bir nedeni olarak da ülke genelindeki turizmin canlanmasına bağlayan Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda ülke geneline baktığımızda turizm sektöründe ciddi bir artış söz konusu. Özellikle şu anki ekonominin bize çok katkısı oldu. Çünkü iç pazarın yurt dışını fazla tercih etmemesi onları bize yönlendirdi. Yurt dışından da çok ciddi şekilde iç pazara katkı var. Hem yurt dışı hem de yurt dışından bu kadar çok tercih edilmek bizleri çok mutlu ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.