Erzurum

"Türkiye Azerbaycan dostluğu bölgesel istikrar için çok önemli"

17:25 18 Aralık 2018
"Türkiye Azerbaycan dostluğu bölgesel istikrar için çok önemli"

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Türkiye Azerbaycan dostluğu bölgesel istikrar için çok önemli. Can Azerbaycan ve büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet birlikte yaşayacaktır. Biz iki devlet, tek milletiz." dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Erzurum Valisi Okay Memiş'in Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından ajansın 2018 yılı çalışma programı kapsamında kış ve spor turizminin geliştirilmesi ile bölgenin sağlık turizmi gelirinin artırılmasına yönelik Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni ziyaret ettiği aktarıldı.

Memiş'in Nahçıvan'da "Kuzeydoğu Anadolu Türkiye'nin Zirvesi" programına katıldığı belirtilen açıklamada, Memiş'in, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Famil Seyidov ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov'un da iştirak ettiği toplantıda Erzurum ve bölgenin potansiyelinden söz ettiği anlatıldı.

Açıklamada, program sonrası Memiş'in çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiği ve Nahçıvan protokol üyelerine Erzurum Oltu taşı tespihi ve çeşitli hediyeler verdiği kaydedildi.

Memiş'in, Haydar Aliyev Müzesi'ni gezdiği belirtilen açıklamada, Memiş'in şu değerlendirmesine yer verildi:

"Türkiye Azerbaycan dostluğu bölgesel istikrar için çok önemli. Can Azerbaycan ve büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet birlikte yaşayacaktır. Biz iki devlet tek milletiz. Bugün burada 'Nahçıvan için neler yapabiliriz, Nahçıvan’a ne gibi değerler katabiliriz, Nahçıvan bizlere neler katabilir' bu konuları ele aldık. Erzurum bir tarih, kültür ve medeniyet şehri olması dışında son yıllarda yapılan yatırımlarla adeta sağlık ve turizm şehri olmuştur."

Memiş, Erzurum Havalimanı'nın kent merkezine ve kayak pistlerine 15 dakikalık mesafede bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yıl hedefimiz 1 milyon turisti şehrimizde ağırlamak. Erzurum ayrıca tarım ve hayvancılık şehridir. Büyükbaş hayvan sayımız 780 bin, küçükbaş hayvan sayımız ise 714 bin ile Türkiye’de ikinci sıradadır. Tarihi İpekyolu güzergahındaki ilimiz 81 kente yaygın ve kesintisiz ulaşımı, limana olan kısa mesafesiyle Türkiye'nin en güvenli kentlerindendir. Kardeş ülke Azerbaycan ve Nahçıvan ile her konuda güçlerimizi birleştirip sağlam ekonomik bağ kurmalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.