Erzurum

İyilik meleği muhtar adayı oldu

14:12 13 Şubat 2019
İyilik meleği muhtar adayı oldu

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinin Selçuklu Mahallesi muhtarlığına aday olan 4 çocuk annesi Esra Akpınar, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde rakipleri ile yarışacak. Erzurum'da, dar gelirli ailelerin 'Melek' adını verdiği Akpınar, "Anaların olduğu yerde güzellik olur" dedi.

Özel bir şirketten emekli olduktan sonra dar gelirli ailelerin yardımına koşan bir grup oluşturan Esra Akpınar, Muhtar adayı olmaya çevresinin etkisiyle karar verdiğini söyledi. Sosyal bir insan olduğu için geniş bir çevresi bulunduğunu belirten Akpınar, "Muhtarlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı muhtar toplantılarıyla birlikte Türkiye gündeminin vazgeçilmez bir unsuru oldu. Özellikle yönetimlerinde başarılı olan muhtarlar, yönettikleri mahallelere damgasını vuruyor. İşte o damgalardan birini de Erzurum'da ben vuracağım. Çok güzel projelerim var. Bunları önümüzdeki günlerde tek tek açıklayacağım" diye konuştu. 

Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan eşit şekilde hizmet anlayışı ile yola çıktığını belirten Akpınar, "Bugüne kadar hep yardıma muhtaç ailelerin yanında oldum. Muhtar seçildikten sonra da bunu devam ettirip, mahallemin örnek gösterilmesi için çalışacağım. Aslında bütün muhtarların kadın olmasından yanayım. Çünkü kadın muhtar kendi evlerine gösterdikleri özeni, titizliği mahallesine de gösterir. Mahallesiyle bir anne şefkati ile ilgilenir ve 'burası benim evim' zihniyetiyle çalışır. Kadın muhtarların olduğu mahallelerde sorunlar daha az olur ve daha çabuk çözüm bulur." dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.