Erzurum

Kahvehane esnafı sokağa semaver kurdu!

08:57 02 Aralık 2020
Kahvehane esnafı sokağa semaver kurdu!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan kahvehane esnafı, çareyi alternatif çözümlerde buldu. Erzurum’da sokağa dev bir semaver kuran vatandaş, restoranlarda uygulanan paket servisi gibi hizmet vermeye başladı.

Ünlü kahve markalarının önlerinde oluşan kuyruklardan ilham aldığını belirten Selami Kılıç (52), her türlü tedbire uyarak çay servisi yaptığını söyledi.

Salgının yeniden tırmanışa geçmeye başlamasıyla birlikte yeni kısıtlamalar uygulanmaya başladı. En büyük sıkıntıyı ise kıraathane esnafı yaşadı. Pandemi sürecinde uzun süre hizmet veremeyen kahvehaneler bu sefer tamamen kapandı. Ekonomik sorunlar yaşayan esnaf Selami Kılıç da çareyi başka yolda buldu. Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mahallebaşı semtinde sokağa kurduğu dev semaverden çay servisi yapan Kılıç, tedbirlere uyarak yevmiyesini kurtarmayı hedefliyor.

En çok bizi vurdu

Pandemi sürecinde en çok etkilenenlerin kahvehane esnafı olduğunu anlatan Selami Kılıç, “Uzun süredir maddi anlamda sorun yaşıyoruz. Bu salgın en çok bizi vurdu. Başka yerler kapandı açıldı ama bize bir çözüm bulamadılar. Çoğu insan işyerini komple kapatmak zorunda kaldı. Zaten aylardır iş yapamıyoruz şimdi komple kapatıldık. Belimizi doğrultamadan yeni bir karar daha çıktı. Ben de böyle bir çare buldum” dedi.

Tedbirlere uyuyorum

Pet bardaklarda çay servisi yapan Kılıç, “Ünlü bir kahve markası var. Onun önünde uzun kuyruklar oluşmuş, fotoğraflarını gördüm. Biz neden yapmayalım diye düşündüm. Paket servisi gibi çalışmaya başladım. Tek kullanımlık pet bardaklarda çay veriyorum. Ayrıca hem sosyal mesafeye hem de maske kullanımına dikkat ediyoruz. Herkese aynı anda çay vermiyorum ve sırayla içmelerini sağlıyorum. Umarım bu süreç bir an önce biter de biz de rahat nefes alırız”

YORUMLAR

  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakan kardeş. Cok bilmişlik yapma evde ekmek bekleyen ayleler napsin
    Cevapla
  • selami 3 yıl önce Şikayet Et
    sana katılıyorum zeynep bizim bile kahvaneler kapandı çok zor durumdayız sıkıntılara girdik evde ekmek beklenen ailemiz var allah sonumuzu hayırlı eylesin
    İlk beğenen sen ol
  • Bakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun meslektaş
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eviniz de için
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok gevezesin
  • Suleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana cevap verecemde
    İlk beğenen sen ol
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eviniz de için
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmişlik yapma . Eve ekmek bekleyenler napsi
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.