Erzurum

Kırmızılar içinde masmavi bölge!

08:43 09 Nisan 2021
Kırmızılar içinde masmavi bölge!

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı kırsal 28 mahallede, aile hekiminin ve muhtarların aldığı tedbirler sonucu 3 aydır pozitif ya da temaslı vakaya rastlanmadı.

Kovid-19 vaka artışıyla yüksek riskli iller arasında bulunan Erzurum’da, Aziziye ilçesindeki yaklaşık 2300 nüfuslu 28 mahalle, son aylarda pozitif ya da temaslı vaka görülmemesi ve aşılama oranının yüzde 90’ı geçmesiyle takdir topluyor.

28 mahallede 3 aydır temaslı vaka bile yok

Aile Hekimi İbrahim Fatih Doğan, göreve başladıktan 1 ay sonra Kovid-19 vakası ülkede görüldü. Dr. Doğan, ilk iş olarak mesul olduğu mahallelerdeki vatandaşları salgına karşı bilgilendirme çalışması yaptı.

Mahalleleri sık sık ziyaret ederek muhtar ve vatandaşlar ile görüşen Aile Hekimi İbrahim Fatih Doğan, akıllı telefon kullananlarla ortak Whatsapp grubu kurarak iletişimin hızlı olmasını sağladı. Whatsapp grubumuzda günlük paylaşımlar yaparak salgının yayılmasının önüne geçen Dr. Doğan, “  “Şu an itibarıyla 28 mahallemizde hiç Kovid-19 ya da temaslı vakamız yok. Öncesinden dışarıdan gelen bazı kişiler temaslı çıktı ve önlem aldık. Köy muhtarlarının desteğiyle aşı randevusu alamayanlara randevu alıp aşı yaptık” dedi.

 Kırmızılar içinde mavi bölge

Whatsapp grubundaki paylaşım ve uyarıları bölge halkının dikkate almasıyla önemli bir başarı elde ettiklerini belirten Doğan, “  Mahallelerimiz nüfusuna kayıtlı olup Erzurum dışındaki başka kentlerde çalışanlar arasında Kovid-19 vakaları görüldü ancak 28 mahallemizde sürekli ikamet edenler arasında son 3 aydır vakaya rastlanmadı. Yalnızca Başkent Mahallesi’nde dün itibarıyla tek pozitif vaka bulunuyor. Bu vatandaşımız da il dışında çalışıyordu, mahallemize geldiğinde temas ettiği ailesiyle karantinaya alındı” diye konuştu.

Yüzde 90 aşılandı

Aziziye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sefa Bilici de İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir koordinesinde ilde Kovid-19 ile mücadelede filyasyon ve aşı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayarak, “Vatandaşımız aşılarını yaptırmalı. Maske, mesafe, hijyen ve aşı olmazsa olmazımız. Bu bölgede uzun süre pozitif vaka olmadı, temaslı vakaya da çok az rastlandı. Yüzde 90 oranında yapılan aşı çalışmaları ise elimizi rahatlattı.” dedi.

– Mahalle sakinleri durumdan memnun

Toprakkale Mahallesi Muhtarı Talat Yazıcı, Dr. Doğan’ın mahalleye gelmesiyle bölgede sağlık anlamında ciddi atak yapıldığını ifade ederek, “29 mahallemizde Kovid-19 tedbirlerinin yanı sıra kanser taraması, sünnet ve aşı çalışması başarıyla yapıldı. Aile hekimimiz herkesin kapısına giderek bu işleri yaptı. Muhtarlar ve mahalleli olarak bölgede Kovid-19 vakası olmamasından ve hizmetlerden çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

Sağlıkçılarımızı takdir ediyoruz

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise ilçenin çok geniş yüzölçümüne sahip olduğunu hatırlatarak, “Bölgenin coğrafi yapısından dolayı sürekli sağlık hizmeti anlamında sıkıntı yaşıyorduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle artık böyle problem kalmadı” dedi.

Bölge halkının da Kovid-19’a karşı çok duyarlı olduğunu dile getiren Orhan, şunları kaydetti, “İlçemizde 69 mahalle var. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız duyarlı, bütün tedbirlere uyuyorlar. Dışarıdan gelenlerle ilgili tedbirleri de uyguluyorlar. 28 mahallede sıfır vaka ve aşılama oranının yüksek olması bizi mutlu ediyor. Belki tüm Türkiye’deki vaka sayılarının düşmesinin ve sıfıra yaklaşmasının kıvılcım ateşi buradan yakılmış olur” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.