Erzurum

Birleşmiş Milletler yüzme havuzu gibi!

08:49 23 Nisan 2021
Birleşmiş Milletler yüzme havuzu gibi!

Erzurum’un olimpik havuzu yaz kış demeden ülkelerin kamp için tercih ettiği bir spor tesisi. Farklı ülkenin milli yüzücüleri aynı anda kamp yapıyor.

Türkiye’nin yüksek irtifadaki yüzme üssü olan Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu dünyanın birçok ülkesinden milli yüzücülerin kamp tercihi olurken, Avrupalı yüzücülerin akın ettiği bir kamp merkezi oldu.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Palandöken İlçesindeki tüm olimpik yüzme havuzu Avrupa şampiyonaları, önemli kupalar ve Tokyo Olimpiyatları öncesinde yüksek irtifalı kamp tercihlerini Erzurum’dan yana kullanıyor. Bugünlerde altı farklı ülkenin milli takımları tam olimpik yüzme havuzunda kamp yapıyor.

Kulvarlarda Avrupalılar kulaç atıyor

Erzurum GSİM tam olimpik yüzme havuzunda bugünlerde başta dost ve kardeş ülke Azerbaycan olmak üzere Rusya, Avusturya, Slovenya, İsveç ve Yunanistan milli takımları aynı anda kamp yapıyor. Avrupalılar Erzurum’da kulaç atarken, Erzurum ve Türkiye’nin bu konunda en iyi tanıtımı yapılıyor.

Hedefleri önce Avrupa sonra olimpiyatlar

Yenişehir’deki tam olimpik yüzme havuzunda kamp yapan ülkelerden biri olan Slovenya’nın Coach’u Metka Sparavec, Slovenya’nın küçük bir ülke olmasına rağmen, Avrupa’da önemli yüzücülerinin bulunduğu bir ülke olduğunun altını çizerek, Erzurum’a kadın sporcuları getirdiklerini söyledi.

Kadın antrenör, “Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Avrupa şampiyonasına hazırlanıyoruz. Öncü Avrupa şampiyonasında başarılı olmak istiyoruz. Ardından olimpiyatlar için hazırlanacağız. Buradaki yüzme havuzunun şehir merkezinde olması biz Avrupalıları cezbediyor. Havuzun şehir merkezinde olması ulaşım adına bizim için çok büyük kolaylık ve avantaj. Kamp için Erzurum’a geldik, yine geleceğiz, gittiğimiz yerlerde de buradan övgüyle söz edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.