Erzurum

Vicdansızlığın böylesi! Sahte parayla zekat verdiler

14:25 21 Mayıs 2021
Vicdansızlığın böylesi! Sahte parayla zekat verdiler

Erzurum’da 94 yaşındaki Mühibe Bayrak’ın başına gelen olaylar pes dedirtti. Tek başına yaşayan kadına zekat diye verilen 200 TL, sahte çıktı.

Geçtiğimiz yıl da kendisine yardım edeceği bahanesiyle evine giren biri tarafından hırsızlığa uğrayan Mühibe Bayrak, bu kez de sahte 200 TL ile kandırıldı. Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Muratpaşa Mahallesi’nde oturan 94 yaşındaki Mühibe Bayrak’ın yaşadığı olay yürekleri sızlattı. Çocuğu olmayan ve tek başına yaşayan ninenin bayramda boynu bükük kaldı. Hayırseverlerden yardım aldığını anlatan Bayrak, kendisine zekat diye verilen 200 TL ile evine boya almak için boyacıya gitti. Dükkan sahibi paranın üzerinde ‘geçersizdir’ yazısını görünce yaşlı kadını uyardı. Parayı gerçek sanarak boyacı dükkânına gelen Mühibe nine, okuma yazması olmadığı için anlayamadığını söyledi.

Vicdansızlığın böylesi!

Mühibe Bayrak, geçtiğimiz de yıl da benzer bir olay yaşadığını anlattı. Evine gelen bir erkek şahsın, belediye görevlisi olduğunu ve kendisine yardım edeceğini söylediğini anlatan yaşlı kadın, “Geçen sene ben kapıda otururken bir tane adam geldi. Bana belediyeden geldiğini ve yaşlılara yardım ettiklerini söyledi. Ne olduğunu anlamadan içeri girdi. Kendisine bin TL verirsem bana sürekli yardım bağlayacağını söyledi, önce inandım ama sonra vazgeçtim. o esnada da kardeşimin oğlu emekli maaşımı getirdi. Bayramdan dolayı da ikramiye verdikleri için yüklü bir miktardı. Ben de parayı sedirin üzerine koydum, kaşla göz arası paradan 1600 TL alıp gitmiş. Geriye de 900 TL bırakmış. Sonra polislere de şikayet ettim ama bulamadılar. İnşallah başkasının başına gelmez. İki bayramdır beni böyle üzüyorlar, kalbimi kırıyorlar. Allah’ından bulsunlar” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.