Erzurum

Oğlu kaza yaptı, kasko isteği reddedildi

13:17 04 Haziran 2021 6 Yorum Var
Oğlu kaza yaptı, kasko isteği reddedildi

Erzurum’da yaşayan 56 yaşındaki Muhittin Şimşek’in krediyle aldığı traktörle, oğlu kaza yapınca kasko işlemleri için müracaat etti. Kasko ödemesi reddedilen Şimşek, zor günler geçiriyor.

Erzurum’un Şenkaya ilçesi Oyuktaş Mahallesi’nde ikamet eden Muhittin Şimşek (56) banka kredisi kullanarak traktör aldı. Traktörün taksitlerini aksatmadan öderken traktörün daha ödenmemiş üç taksiti kalmışken oğlu Ferhat Şimşek, iki yıl önce traktörle şarampole yuvarlanarak kaza yaptı. Kaza sonrası hastanede tedavisinin ardından taburcu olan Şimşek, kasko işlemleri için müracaat etti. Kaza yerine gelen ekspertiz olay yeri jandarma tutanaklarını, şahit ifadelerini aldı. Daha sonra kaskodan gelen raporda Muhittin Şimşek’in yüzde 91 görme engelli olan oğlu Fırat Şimşek’in kullandığı için kasko ödemesi yapılmayacağı bildirildi. Rapor karşısında şaşkına dönen Muhittin Şimşek ve ailesi kazanın olduğu gün görme engelli oğluyla bayram öncesi evlerinin ihtiyaçlarını almak için Şenkaya ilçesine gittiğini ve kamera kayıtları ile ispat etmelerine rağmen kaskodan yararlanamadıklarını söyledi.

İKİ YILDIR MAĞDUR

Bir yıl önce sigorta şirketini mahkemeye veren Muhittin Şimşek, “Henüz tarafıma verilmiş bir cevap yok” dedi. İki yıldır mağdur olan Çiftçi Muhittin Şimşek, “İki yıl önce oğlum Ferhat Şimşek tarlaya giderken traktörle şarampole yuvarlanarak kaza yaptı ama sigorta şirketi yüzde 91 görme engelli olan oğlu Fırat Şimşek’in kullandığını öne sürerek hiçbir ödeme yapmadı” dedi.

“BANA İFTİRA ATTILAR”

Görme engelli olan Fırat Şimşek ise “Kaza günü ben babamla Şenkaya ilçe merkezine gitmiştim. Engelli maaşımı almaya kazayı Şenkaya da haber aldık. Bizi de Şenkaya Belediyesinin Zabıta ekipleri araçlarıyla kaza mahalline getirdiler. Geldiğimizde jandarma ve ambulans kaza yerindeydiler kazadan 15 gün sonra köye gelen bilirkişiler ‘kazada sürücü değişikliğine gidildiğini o yüzden hasar karşılamayacağız’ dediler bana iftira attılar. Yüzde 91 oranında görme engelli raporum var. Buraya gelen bilirkişi ekipleri benim traktörü kullandığımı iddia ederek öyle bir beyanda bulunmuşlar. Benim traktör kullanma gibi bir şansım yok, görme engelliyim, nasıl traktör süreyim. Bu iftirayı bana atanlara hakkımı helal etmiyorum, hakkımı da alacağım” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN MAĞDURİYETİNİ GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Oyuktaş Mahalle Muhtarı Sinan Öztürk ise “Çiftçimiz Muhittin Şimşek oğlu Ferhat Şimşek traktörle kaza yaptı bir yıldır mağduriyeti bir türlü giderilmedi. Sigorta şirketinin yanlıştan dönüp çiftçimizin mağduriyetini gidermesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Tanobalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kasko şirketlerinin geneli bu şekilde elimde kaskonun 2 yıllık yapıldığına dair kendileri tarafından düzenlenen evrak olmasına rağmen kayıp ödenmedi mahkeme görüldü kayıp faizi ile birlikte tarafima ödenmesine karar verildi temyize gidildi ama karar değişmedi peşini bırakmayın bu ölü soyuculara
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben uzman değilim lakin, traktör kaza yapmış ise neden sadece kaputu hasar görmüş?? Kabinde hiç bir hasar görünmüyor!! Allah bilir ya adam taksiti ödüyemedigi için kaza süsü verilmiş gibi geldi bana.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yazıklar olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana yazıklar olsun. Bardağın boş kısmını gör hep. Senin psikolojik sorunların olmalı.
    İlk beğenen sen ol
  • Muammer böğe 2 yıl önce Şikayet Et
    kabine iyi bakarsan görün
  • Nizam 2 yıl önce Şikayet Et
    Firma ismini yazın, vatandaş uzak dursun. Haramzade şirketler kene gibi yapışıp milletin kanıyla büyümesinler..
    Cevapla
  • burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyelimki görme engelli olan oğlu eğer kasko şirketinin idda ettiği gibi traktörü kullanmışsa hastanede yatığına dair rapor olması lazım sonuçta görme engelli kaza yapmış ise muhakak yaralanmıştır hastaneye yattığına dair bir tutanak vardır diğer taraftanda eğer kazayı sağlam olan oğlu yapmışsa oda muhakak yaralanmıştır haberde hastanede tedavi gördüğü iyleştiği yazıyor o,zaman hastanede tedavi gördüğüne dair yazı alsın sigorta şirketine mahkemeye sunsun bu kadar basit bu işte başka iş var
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar ve sigorta şirketleri legal soyguncudur, onlar alam ağacının altında büyümüştür yani yalnız almayı bilirler vermeyi bilmezler kısaca kravatlı soygunculardır, karşılarındaki gariban vatandaş avukat bile tutamaz ama onların avukat orduları var paraları var holdingleri var kahrolsun zalimler !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.