Erzurum

Bu köyün sakinleri korkudan evlerine giremiyorlar, 3 yıldır bekliyorlar

12:04 19 Kasım 2021 5 Yorum Var
Bu köyün sakinleri korkudan evlerine giremiyorlar, 3 yıldır bekliyorlar

Erzurum’da Kaledibi köyü sakinleri iki derenin her yağmur yağdığında tehlike oluşturduğunu söyleyerek evlerine girmeye korktuklarını aktardılar. Köy sakinleri 3 yıl önce onaylanan dere ıslah çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Erzurum’un Olur ilçesi Kaledibi Mahallesi sakinleri 3 yıl önce onaylanan dere ıslah çalışmasının bir an önce başlamasını istiyorlar. Köyün içerisinden geçen iki derenin her yağmur yağdığında tehlike oluşturduğunu belirten mahalle sakinleri korkudan evlerine giremiyorlar. Köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak “Bir an önce köyümüzün dere ıslah çalışmaları yapılmasını istiyoruz” dediler.

“MANDIRALAR EVLERİMİZ HEPSİ TEHLİKE ALTINDA”

Olur Kaledibi köyü sakinlerinden Asim Aydın, “Taşkın koruma projesi 2018 yılında tamamlanmıştır. Bizim köyle birlikte Toklu ve İriağaç köylerinin de projesi onaylandı. Fakat onlarınki yapıldı bizimki yapılmadı. Köyümüze bir yağmur bir afat geldiğinde köyümüzdeki mandıralar evlerimiz hepsi tehlike altında” dedi.

“HER AN TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Kaledibi sakinlerinden Halil Gürgün ise “Köyümüzün içerisinden iki dere geçmekte. Yağmur yağdığında sel geliyor mağdur oluyoruz. Her an canımızla malımızla tehlike ile karşı karşıyayız. Üç yıl önce ölçümü yapıldı projesi yapıldı, ihale aşamasında bir türlü ihaleye çıkarmıyorlar. Bizim dere ıslahın bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Alim 2 yıl önce Şikayet Et
    Derenin kenarına niye ev yaptiniz ozaman
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Biderci naci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazın yapmışlar....20 sene sonra da sel gelmiş...dikkatli konuşmak lazım, sel bu, sana da gelmesin sonra kardiş....
    İlk beğenen sen ol
  • laziko 2 yıl önce Şikayet Et
    Dere yatağına ev yapan siz,protesto eden de siz ne yapalım şimdi.Devlet ne yapsın millet ne yapsın Reis ne yapsın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yellow rose 2 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet bey sonuna kadar haklı Allah akıl vermiş aynı zamanda peygamber de uyarmış evlerinizi dağlara yapın dağlar yeryüzünün direkleridir diye ama nerde o hadis i dinleyen veya Allah ın verdiği aklı kullanan, tam göremiyorum ama cami sağlam yerde orada yatsınlar zaten göstermelik ibadet ediyorlar bari işe yarar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Biderci naci 2 yıl önce Şikayet Et
    Köyden göçmelerin önüne geçmek için dağ köylerine yardım yapılmalıdır. Ülkedeki fonların neredeyse tamamı kentlere gidiyor. Ardışık küçük setler ile köylü sel korkusundan kurtulur, suyu tutar ve farklı tarımsal işlerde kullanır, gelir artar, ürünler çeşitlenir, dışa bağımlılık azalır, erozyon engellenmiş olur, köyün nüfusu artar...istekleri yapılmalıdır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc akıl vermiş kullanın diye size atalarınızdan kimse demedimi dere yatağına ev yapılmaz diye sizin halt etmeniz yüzünden neden benim vergilerim orada heba edilsin o köyü oraya nasıl kurduysanız çaresinide öyle bulun
    Cevapla
  • YANLIZ KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    dış güçler demiştir.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.