Erzurum

Evinin kirasını istedi, 16 kişi evini bastı sonra da evi soyuldu

10:21 08 Şubat 2022 2 Yorum Var
Evinin kirasını istedi, 16 kişi evini bastı sonra da evi soyuldu

Erzurum’da evinin kirasını isteyen genç kadının başına gelmeyen kalmadı. Talihsiz kadının önce 16 saldırgan evini yağmaladı ertesi günde evi soyuldu.

Alınan bilgilere göre, olay, Palandöken ilçesine bağlı Yunusemre Mahallesinde meydana geldi. Reklamcı olarak çalışan Sedriye Sağlam (36) oturduğu evinin yan dairesini evli çifte kiraya verdi. Kiracısının eşini darp etmesi üzerine tutuklanması ve kadının ise sığınma evine gitmesi sonucu evi boş kalan Sağlam, 2 ay evinin kirasını alamadı. Olayın ardından kiracılarının yakınları kapının kilidini değiştirmek için eve geldi. Sedriye Sağlam kiracılarının yakınlarından 2 aylık kiranın ödenmediğini söyleyerek evinin parasını istedi.

Evinin kirasını istedi, 16 kişi evini bastı sonra da evi soyuldu   TEHDİT ETTİLER

İddiaya göre, aralarında kadınlarında bulunduğu 16 kişi Sedriye Sağlam’ın oturduğu evinin kapısını ve penceresini kırdı. Saldırganlar dışarıda hakaretler ederek Sağlam’ın evinin camına taşlarla saldırdı.

Evde tek yaşayan 36 yaşında ki Sedriye Sağlam, “Kiracımız eşini darp ettiği için ceza evinde, kadın ise sığınma evinde. 2 aydır kirayı alamadığımız ve evin geleceğinin ne olacağını bilemediğimiz için evin kilidini değiştirmeye gelen kiracının akrabalarını gördüm. Evin sonu ne olacak diye sordum bunu söylediğim için tehdit edere saldırmaya başladılar. Video çekmeye başladığımda sakinleşerek kontratı istediler. Ben de videoyu kapatarak babamı aradım, telefonla konuştuğum esnada adam kapıma saldırdı. Hakaret ederek saldırınca kapıyı yüzlerini kapayıp polisi aradım. Polisi aradığımı duyunca çıkıp gidince ben de polise gelmenize gerek yok dedim. Sonra uyumaya gidince 8 kişi kapımı kırmaya çalışırken, 8 kişi de pencerelerimi kırmaya başladılar. Ben video çekerken kapımı kırmaya devam ettiler. Hakaret ve tehdit ettiler” dedi.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHDİDİM VAR”

Saldırıdan sonra ki gün evinin soyulduğunu ifade eden Sağlam, “Emeğimi çaldılar. Kendime iş kurmak diye bir hayalim vardı. Tam dükkan parasını hazırlamışken benim evimden stüdyo malzemelerimi çaldılar. Can ve mal güvenliği tehdidim var. Sürekli soygun oluyor burada” diye konuştu.

Sağlam, “Kira istedik, hatta evin sonu ne olacak dedik başıma gelmeyen kalmadı. Dehşeti yaşadım yarısından fazlası kadındı. Kadının kadına olan şiddetine karşıyım, onlar bana şiddet uygulasalar da karakolda şikayetimi geri aldım. Ama evim soyulunca tekrardan şikayetçi oldum. Çünkü beni sokakta görünce öldüreceklerini, yolda görünce sana neler yapacağız diye tehdit ettiler” ifadelerini kullandı.

“AL SEÇ YAPARAK HIRSIZLIK YAPMIŞLAR”

80 bin TL’lik bir zararının olduğunu söyleyen Sağlam, “Bilgisayarlarım, kamera, fotoğraf makinası, lenslerim, tabletlerim, telefonlarım, gözlüklerim gitti. Evde resmen al seç yapmışlar. O kadar rahat bir hırsızlık yapmışlar ki masanın üzerinde mandalinam vardı onu bile yediklerinden şüpheliyim. Motor kaskım vardı kötüsünü bırakıp iyi olan kaskımı almışlar. Hırsızlar al seç yaparak hırsızlık yapmışlar” açıklamalarında bulundu.

Reklamcı olarak çalışan ve tek hayalinin iş yeri açmak olduğunu söyleyen Sağlam, hayallerini çalan hırsızların yakalanmasını istedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde bu tür zorbalıklar ve hırsızlık suç sayılmıyor maalesef. kendi başınıza güvenlik önlemlerinizi alabiliyorsanız ne alâ.. aksi taktirde bu kişileri polis yakalasa bile aynı gün içinde savcılık serbest bırakıyor...
    Cevapla
  • sedriye sağlam 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yazıkki olay 16 ocakta meyadana geliyor ve ben şikayetçi olduğum zaman polisler yaşı 17den küçük olanları çocuk şubeye sevketmeden sorgulanmadan serbest bırakmışlar. ben tve çıktıktan sonra benim şikayetim alınıyor. çocuk şubeye sevk ediyorlar. nerdeyse bir ay sonra. serbestler 18 yaş üstü olanlarda yakalanmamıştı. şunuda belirtmek isterimki beni olay anında polisler değil komşum kurtardı. bana atılan taş camına geldiği için. şimdide haber yollamışlar evımı yakacaklarmış. televizyona verdiğim için. ve mahkeme koruma karırını iptal etmiş. sebep ise aileden değilmiş. aileye polis koruma veriyormuş
    İlk beğenen sen ol
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Malınmı var derdin var
    Cevapla
  • Yakup Mil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede hakimlerin tutuklanması lazım, böyle olayların asıl suçlusu gerekli ceza vermeyen hakimlerdir
    Cevapla
  • Selahaddin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hirsiz , tecavuzcu, katili ulke disinda anlasmali bir hapisaneye surgun edeceksin . örnegin meksika... bir kisinin masrafi gunluk 100 tl dir devlete meksikaya adam basi 20 tl versen yeter. yemek 1 ogun verin dersin olur biter
    Cevapla
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    brezilyaya versinler brezilyada bazı hapisanelerde mahkumalara yeterli yiyecek verilmiyor mahkumlar birbirini öldürüp yiyor şaka falanda yapmıyorum
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insan müsveddelerini toplumun içinde kendi haline bırakmak, iyi insanlara yapılan en büyük zulümdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.