Erzurum

Hatice'yi boğarak öldüren katil, annesiyle konuşmuş! İşte o görüşme...

12:51 03 Ekim 2025 9 Yorum Var
Hatice'yi boğarak öldüren katil, annesiyle konuşmuş! İşte o görüşme...

Erzurum'da eşi Hatice Agcakale Buzlak'ı (24) boğarak öldüren Ali Osman Buzlak'ın (21), yargılanmasına başlandı. Duruşmaya katılan anne Emine Gürgen, kızına ulaşamayınca aradığı Ali Osman Buzlak ile konuştu.

Olay, 16 Nisan'da saat 22.00 sıralarında Erzurum Şehir Hastanesi'nin bahçesinde meydana geldi

Boğularak öldürülen Hatice Agcakale Buzlak (24).

ELLERİYLE BOĞRARAK ÖLDÜRDÜ

  • Park halindeki otomobilde Ali Osman Buzlak ile eşi Hatice Agcakale Buzlak arasında tartışma çıktı.

  • Ali Osman Buzlak, tartışma sırasında eşini otomobilde elleriyle boğdu.

  • Ailelerinden gizli 9 Ocak'ta resmi nikah kıydığı ve düğün hazırlıkları yaptığı eşinin cansız bedenini otomobilin bagajına koyan Buzlak, araçtaki soda şişesini kırıp, kendi boğazı ve bileklerini kesti.

  • Aracı ile uzaklaşan Buzlak, bir süre sonra Palandöken ilçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi Murat Ellik Bulvarı'nda direksiyonda hareketsiz bulundu.

  • İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ali Osman Buzlak, Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırılırken, otomobilde yapılan aramada bagaj kısmında Hatice Agcakale Buzlak'ın cansız bedeni bulundu.

  • Tedavisi tamamlanıp, gözaltına alınan Ali Osman Buzlak 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, Hatice Agcakale Buzlak toprağa verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Hakkında 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Ali Osman Buzlak, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ali Osman Buzlak'ın SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada taraf avukatları ile Hatice Agcakale Buzlak'ın ailesi katıldı.

Hatice Agcakale Buzlak ile ailelerinden habersiz evlendiklerini söyleyen Ali Osman Buzlak, ailelerin öğrenmesi sonrası düğün hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Katil zanlısı Ali Osman Buzlak (21).

"SİNİRLERİME HAKİM OLAMADIM"

Eşinin düğün öncesi kendisinden pahalı eşyalar istediğini ileri süren Buzlak, "Aramızda tartışma ve kavgalar çıkıyordu. Olaydan önce ayrıldık. Ben Hatice'yle bir kez daha görüşmek için mesaj attım. Hatice cevap vermeyince annesine konuyu anlatarak yardımcı olmasını istedim. Daha sonra Hatice'yi ikna ederek otomobilimle Erzurum Şehir Hastanesi arkasındaki otoparka gittik. Yaklaşık 2 saat süreyle konuştuk. Bana hakaret ederek 'Ben seni aldattım, beni niye nikahında tutuyorsun' dedi. Ben de kendisine 3 kere 'Boş ol' dedim. Tartışma devam edince sinirlerime hakim olamayarak boğazını sıkarak öldürdüm." diye konuştu.

Gaziosmanpaşa'da sokak ortasında cinayet! 19 yaşındaki katil itiraf etti Gaziosmanpaşa'da sokak ortasında cinayet! 19 yaşındaki katil itiraf etti

Zonguldak'ta cinayet: 24 yaşındaki Dilara, komşusu tarafından öldürüldüZonguldak'ta cinayet: 24 yaşındaki Dilara, komşusu tarafından öldürüldü

Nevşehir'de cinayet: Ölen 15, öldüren 14 yaşında!Nevşehir'de cinayet: Ölen 15, öldüren 14 yaşında!

25 yıllık cinayet aydınlatıldı! 2 aylık kız kardeşini yastıkla boğmuş25 yıllık cinayet aydınlatıldı! 2 aylık kız kardeşini yastıkla boğmuş

Kamyonette ölü bulunmuştu: Şüpheli ölümde 2 tutuklama! Kamyonette ölü bulunmuştu: Şüpheli ölümde 2 tutuklama!

"OTOMOBİLDE BAYILMIŞIM"

Eşinin cansız bedenini birilerinin görmesinden korkarak otomobilin bagajına koyduğunu anlatan Buzlak, kendisini arayan arkadaşı Eren'le hastanenin acilinde buluştuklarını söyledi.

Buzlak, "Eren, benim hareketlerimden bir şey olduğunu anladı ve 'Ne oldu' diye sordu. Ben de olayı anlattım. Beni ihbar etmesini söyleyerek oradan ayrıldım. Otomobilin yanına giderek Yıldızkent semtine gittim. Otomobili park ettikten sonra kırdığım soda şişesiyle bileğimi ve boğazımı kestim. Otomobilde bayılmışım, gözümü açtığımda polisler karşımdaydı." dedi.

KATİL, ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ ANNESİYLE KONUŞMUŞ 

  • Duruşmada ifade veren Hatice Agcakale Buzlak'ın annesi Emine Gürgen, Ali Osman Buzlak'ın kendisini iş yerinde çalışırken aradığını "Kızına söyle, son kez benim gözümün içine bakarak ayrılalım desin." dediğini ancak "Bu benim kararım değil. Kızım ne isterse o." diyerek telefonu kapattığını söyledi.

  • Mesai çıkışı geldiği evde kızını göremediğini söyleyen Emine Gürgen, telefonuna da ulaşamadığını bildirdi.

  • Telefonla aradığı Ali Osman Buzlak'ın "Hatice tuvalete gitti. Biraz ağlaştık. Elini yüzünü yıkayıp geldiğinde seni aratacağım. Eve bırakacağım." cevabını verdiğini kaydeden Emine Gürgen, kızının öldüğünü polislerden öğrendiğini söyledi.

  • Beyanların ardından Ali Osman Buzlak'ın arkadaşı Eren'in ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

  • Diğer yandan heyet, Erzurum Barosu Başkanı Mesut Öner, Erzurum Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları ve KADEM'in davaya katılma taleplerini reddetti.

Erzurum Barosu Başkanı Avukat Mesut Öner.

 

"HEPİMİZİN KIZI"

Kararın ardından adliye binası önünde açıklama yapan Erzurum Barosu Başkanı Avukat Mesut Öner davaya ilişkin şunları söyledi:

"Bugün, kadına yönelik şiddetin en ağır örneklerinden birinin duruşmasına katıldık. Erzurum Barosu olarak Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca davaya katılma talebinde bulunduk ancak reddedildi. Hukuken kabul edilmese de bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu sadece Emine hanımın kızı değil, hepimizin kızı. Barolar yalnızca bir meslek örgütü değil, toplumun vicdanıdır. Adaletin tecellisi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Başka kadınlarımız ölmesin diye yanlarında olacağız."

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • D.Bakır 39 dakika önce Şikayet Et
    Dirinin her sözlediği doğru mu ölüyü suçluyorsunuz. namus muş kadının namusunu sevgilisi veya kocası mı veriyor onlar temizlesin herkesin namusu kendinedir. Böyle düşünenleri kınıyorum. Erkeğin namusunu da o zaman kadın temizlesin ne güzel değil mi? Sana yaramıyorsa ayrıl Allah ın verdiği canı almak yine Allah ın hakkıdır. İnsanların değil
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kim Busi 40 dakika önce Şikayet Et
    Ana babanın sözünü dinlemeyen ,karşı gelen genç kızlara ibret olsun. Hiçbir zaman elin oğlu veya elin kızı sizi ananızın babanızın sevdiği ,koruduğu ,düşündüğü kadar özen göstermez, dikkate almaz . İnanmayan 65 yaş üstü insanlara sorsun ,bak nediyorlar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mişmiş 59 dakika önce Şikayet Et
    Cezasızlık algısı yine hortladı bakıyorumda son zamanlarda. Ayağına bastı diye komaya sokmalar. 14 yaşında kız arkadaşına baktı diye katletmeler. Yetişkinleri geçtik artık bu gençleri ne yapacağız. Nasıl bunlara bu cürümlerin cezası olduğunu anlatabileceğiz?
    Cevapla
  • Körfezli 1 saat önce Şikayet Et
    Evlilik kutsaldır ne hale getirdiniz, kutsallığa saygısı olmayanın yolu çıkmaz eninde sonunda bataklığa batar Rabbim cümlemizi muhafaza etsin.
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 1 saat önce Şikayet Et
    Yav öldürme nedir istemiyorum diyorsa istemiyordur öldürme nedir. Memelekette kadın mı bitti, ülkede kadın mı bitti bırak Dünya'da kadın mı bitti nabarsa yapasin de kendi hayatına bak olmuyorsa öldürme nedir. Zorla sevgi olmaz evlenmeden önce hatta bekarken bunun muhasebesini yapmamız şart evladın annesi bile olsa yürümüyorsa dahi ölüm olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.