Özel gereksinimli Fatih için asker eğlencesi düzenlendi
Erzurum'da yaşayan özel gereksinimli Fatih İşbilir'in (34) asker eğlencesi hayali, Türk bayrağı, davul, zurna ve meşalelerle karşılanmasıyla gerçeğe dönüştü.
Babası vefat ettikten sonra annesi ve 3 zihinsel engelli kardeşiyle yaşamını sürdüren özel gereksinimli İşbilir, Büyükşehir Belediyesi Aile ve Engelli Koordinasyon Merkezi'nde eğitim almaya başladı.
-
İşbilir, en büyük hayali olan asker eğlencesi isteğini merkezin müdürü Mahmut Temel'e iletti.
-
Temel de Fatih'in isteğini kabul ederek etkinlik hazırlandı.
-
Asker kıyafeti giyip evinden çıkan Fatih, Türk bayrağı, davul ve meşalelerle karşılandı.
ASKER EĞLENCESİ DÜZENLENDİ
Fatih için evinin önünden başlayan eğlence, Olimpiyat Parkı'nda bulunan Gülümseyen Kafe'de devam etti ve asker eğlencesi düzenlendi.
Havai fişek gösterisinin yapıldığı etkinlikte Fatih için pasta kesildi, parmağına kına sürüldü.
Durum kritik! Konya kent merkezine 30 kilometre mesafede oluştu
Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdü iddiası! Ceset aranıyor
Adana'da 19 yaşındaki Enes'in 4 bin TL nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı
Tokat'ta oğluna ismini verdiği babasını baltayla öldürdü! Cinayette yeni detaylar
İzmir'de heyecanlandıran keşif! Dünya'da 16, Türkiye'de 8 oldu
Davetlilerin de katıldığı gecede Fatih, gönlünce eğlendi.
Büyükşehir Belediyesi Aile ve Engelli Koordinasyon Merkezi Müdürü Mahmut Temel, gazetecilere, Fatih'in 3 kardeşiyle zihinsel engelli olduğunu ve babalarını kaybetmelerinden sonra Erzurum'a taşındıklarını söyledi.

"MÜDÜRÜM BANA NE ZAMAN ASKER EĞLENCESİ YAPACAKSINZI?"
Bu 4 kardeşe annelerinin baktığını belirten Temel, "Fatih, asker olma talebiyle 'Müdürüm, bana ne zaman asker eğlencesi yapacaksınız? Benim en büyük hayalim.' dedi. Biz de bunu duyunca ailesiyle irtibat kurduk. Ailesi ve uzman kişilerden onay aldıktan sonra Fatih'e kıyafet alıp böyle bir etkinlik düzenledik." diye konuştu.
Engelliler Haftası dolayısıyla mayıs ayında temsili askerlik törenlerinin yapılacağını dile getiren Temel, "Fatih'i temsili askerlik törenine dahil edeceğiz. Askerlik yemini yapacak ve mazbatasını alacak." ifadelerini kullandı.

"ASKER OLMAYI HAYAL EDİYORDUM"
Fatih İşbilir de askerliği çok sevdiğini, etkinlikle çok mutlu olduğunu anlattı.
İşbilir, "Her şey çok güzel, asker kıyafetlerini de giydim, kıyafetler bana çok yakıştı. Asker olmayı hayal ediyordum, bugün gerçekleşti. Ben de çok mutlu oldum." diye konuştu.
Anne Rasime İşbilir de etkinlikten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


YORUMLAR
1 Yorum Var