Eskişehir

Bu mağazada şehit ve gazi çocukları ücretsiz giyiniyor

11:40 29 Ağustos 2015
Bu mağazada şehit ve gazi çocukları ücretsiz giyiniyor

SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de, 9 yıl astsubaylık yaptıktan sonra sağlık problemleri nedeniyle görevinden ayrılarak, bebek ve çocuk kıyafetleri mağazası açan Emrah Şensoy (28), iş yerine gelen şehit ve gazi çocuklarından ücret talep etmiyor.

Şensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ayında mesleğini bıraktıktan sonra memurluğa geçmek istediğini ancak bunun nasip olmadığını söyledi.

Esnaf olan babasının da verdiği destek ile birkaç ay önce bebek ve çocuk kıyafetleri mağazası açmaya karar verdiğini dile getiren Şensoy, "Meslekten ayrıldıktan sonra vatana millete bir şeyler yapamamanın eksikliğini taşıdım. Birkaç gün önce devre arkadaşım Piyade Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan'ın şehit olduğu haberini aldık. Çok üzüldüm, ailesiyle görüştüm. O gün bir şeyler yapamamanın verdiği eksiklikle dükkanıma Türk bayrağı astım" dedi.

Şensoy, daha sonra iş yerinin camına "Eski bir astsubay olarak bu dükkandan tüm şehit ve gazi çocukları ücretsiz giyinebilirler" yazısını yapıştırdığını belirterek, "Şehit, gazi ailesinin çocuğuna kıyafet verdiğim zaman ben iflas etmem. Sağolsun bu uygulamama arkadaşlarımız çok destek verdi. Şehit ve gazi ailelerini yönlendirdiler. Birkaç aile geldi, çocuklarını giydirdik. Biz de gururlandık. İçimdeki eksikliği tamamladım. Bir şeyler yapmak için benim elimdeki imkan buydu, bu şekilde katkıda bulunmak istedim" diye konuştu. 

- "İnşallah diğer esnaflara da örnek olurum"

Küçük yaşta askeri okulda vatan, millet sevgisiyle yetiştiğini anlatan Şensoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Börekçi, esnaf, hastanedeki doktor herkes vatana hizmet ediyor ama biz küçük yaşta askeri okulda aldığımız vatan millet sevgisiyle çok daha fazla hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Askerin, polisin ülkemize çok büyük fedakarlıklar yaptığını biliyorum ve bunu halkımızın da bilmesini istiyorum. Gücüm yettiğince küçücük bir katkı yapmak istedim. Kayda değer de bir şey değil aslında, keşke daha fazlalarını yapabilsek. Bu bizim içimizdeki vatan millet sevgisiyle benim elimdeki imkan bu kadar ben de bunu yapmak istedim. Ben bir başlangıç yapmak istedim. Bu başlangıç inşallah diğer taraflara da sıçrar. İnşallah diğer esnaflara da örnek olurum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.