Eskişehir

Tataristan heyetinden Vali Tuna'ya ziyaret

17:38 28 Eylül 2015
Tataristan heyetinden Vali Tuna'ya ziyaret

Tataristan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Rinat Sadıkov ve beraberindeki heyet, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Tuna, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği döneminde Tataristan'ın Başkenti Kazan ile çok güzel ilişkilerinin olduğunu söyledi.

Eskişehir ile Kazan'ı kardeş şehirler olarak gördüklerini dile getiren Tuna, Eskişehir ve Kazan'da yapılan birçok kültürel etkinlikte kardeş Tatar halkıyla bir arada bulunma imkanı bulduklarını kaydetti. 

Tataristan ile kalıcı dostlukların oluştuğunu ve bunu sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Tuna, şunları bildirdi:

"Oradaki yönetimin üniversiteli gençlere iş bulmak için bu şekilde verdikleri destek takdire şayandır. Ülkelerin, kardeş halkların birbirini daha iyi tanımasıyla, gidip gelmesiyle iş fırsatları çoğalıyor. Biz, hem yerel yönetimler, hem eğitim kurumları hem de iş adamları arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine önem veriyoruz. Bizi birbirimize bağlayan tarihi ve kültürel bağlar var. Bunların daha da geliştirilmesini destekliyoruz."

Tataristan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Rinat Sadıkov ise Eskişehir'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Sadıkov, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine dikkati çekerek, "İki ülke arasında birçok ortak nokta var. Yaklaşık bir hafta burada kalıp çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bu bizim yurtdışına ilk ziyaretimiz. Biz yeni kurulan bir kurumuz. Öğrencilere ve öğrencilikten sonra gençlere iş tanıtımı yapıyoruz. Bu yüzden biraz heyecanlıyız. 10 bin kişiye iş bulmayı amaçlayan bir organizasyonumuz var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sadıkov, Vali Tuna'ya anı tabağı ve Tataristan'a özgü "Cak cak" tatlısını hediye etti. 

Vali Tuna da Tataristan heyetine çeşitli hediyeler takdim etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.