Eskişehir

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasının davası

14:44 14 Ekim 2015
Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasının davası

Afyonkarahisar'da, 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin davada, mahkeme heyeti olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya, vareste tutuksuz sanıklar Üsteğmen Tuncay Aydın, Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran katılmadı. Şehitlerin yakınları ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hava Hakim Yüzbaşı Yusuf Hatip, patlama alanında olay yeri inceleme ekiplerince çekilen bazı fotoğraflarda silme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) gönderilen yazıya, "iş yoğunluğu" gerekçesiyle olumsuz yanıt geldiğini belirtti. Bunun üzerine bazı şehit yakınları, bu duruma tepki gösterdi.

Şehit yakınlarının avukatlarından Altan Ulutaş, şehit aileleri olarak 30 Ağustos'tan sonra oluşturulan yeni mahkeme heyetinden umutlu olmak istediklerini söyledi.

Sanıkların delilleri yok ettiğini savunan Ulutaş, "Patlamanın neden meydana geldiği gerçeği saklanıyor. Kapsamlı ve nitelikli yeniden keşif yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca sanıkların tutuklu yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan da olayın üzerinden 38 ay geçmesine rağmen adaletin ve hukukun yavaş işlediğini belirterek, "Yaralar asla kabuk bağlamıyor. Sayın mahkeme heyetinden evlatlarımızın yerinde rahat uyumaları için bir an önce bu davanın sonuçlanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sanıkların tutuklanması yönündeki talebi reddeden mahkeme heyeti, olay yerinde yeniden keşif yapılması talebini kabul etti.

Mahkeme heyeti, yapılacak keşifte tanıklar Hasan Boncuk ve Fethi Tuna'nın da bulunmasına karar vererek, keşif tarihinin gelecek celse belirlenmesine hükmetti. Duruşma, 27 Ocak 2016'ya ertelendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.