Eskişehir

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

13:04 28 Ekim 2015
Milli Eğitim Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Basın kartı meslek dışı unsurlar tarafından zaman zaman istismar edilen ve hatta bir geçim kapısına döndürülen bir hal almıştı. O yüzden buna bir çeki düzen verilmek üzere tedbirler alındı" dedi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyetini (EGC) ziyaret eden Bakan Avcı, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanlığı görevine seçilen cemiyet başkanı Yılmaz Karaca'ya yeni görevinde başarılar diledi.

Avcı, burada yaptığı konuşmada, demokrasinin yerelden başladığını söyledi.

Demokrasinin olmazsa olmaz bileşenlerinden birinin de basın olduğunu vurgulayan Avcı, "Eskişehir'in Türkiye basın tarihi açısından önemli bir yeri var. EGC ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak belki iletişim fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimize hususen bu konuları araştırmak üzere burs verelim ve Eskişehir basın tarihini daha akademik düzeyde araştıracak bir girişimi de inşallah başlatırız" ifadesini kullandı.

Bakan Avcı, gazetecilerin basın kartı ile ilgili endişelerini bildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi bu basın kartı meslek dışı unsurlar tarafından zaman zaman istismar edilen ve hatta bir geçim kapısına döndürülen bir hal almıştı. O yüzden buna bir çeki düzen verilmek üzere tedbirler alındı. Belki bu tedbirler bazı arkadaşlarımızın mağduriyetine yol açacak kadar abartılmış da olabilir. Gerçi son zamanlarda özellikle bazı yörelerde gazeteci kimliği üzerinden farklı işlere kalkışanların çoğalması üzerine Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün bu konularda daha titiz bir ön araştırmaya ihtiyaç duyduğunu biliyorum. Eskişehir için bu kadar uzun süreli beklemeleri mazur göstermiyor. Eğer siz de uygun görürseniz Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile görüşür arkadaşlarımızın mağduriyetini sonlandırmak için elimden geleni yaparım."

-Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi

Avcı, bir gazetecinin Eskişehir'e kurulması planlanan üçüncü üniversiteyi hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs 2011'de , Eskişehir'e Yüksek Teknoloji Üniversitesi kurulacağının müjdesini verdi. Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi yetkilileri ve Japon Milli Eğitim Bakanı ile bu konuyu 3 kez görüştüm. Emin olun her şeyimiz hazır. Meclis takvimi nedeniyle bir türlü gündeme giremedik. Meclis açılınca tek başına iktidar olursak güzelce derli toplu şekilde, hükümet tasarısı olarak meclise sunacağız. Uluslararası nitelikte bir Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi seçimlerden sonra ilk yapacağımız işlerden biri. Bu konuda rahat olalım. Evet geciktik ama bu gecikme üniversitenin kimliği ve niteliği için bir gecikmeydi. Geç olsun, temiz olsun. Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesini kendi imkanları, perspektif, misyonu ve kadrosuyla kuracağız. Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversitelerinden hoca da alınabilir. Havacılık ve nanoteknoloji ağırlıklı bir üniversite olabilir."

-Türk-Japon Üniversitesi'nde sona doğru 

Türk-Japon Üniversitesi çalışmalarına da değinen Avcı, "Japonlarla müzakerelerin bir noktası da şuydu, aynı zamanda paralel olarak Türk-Japon Üniversitesi yürüyordu. Şimdi onda da nihai sonuç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın son Japonya ziyaretiyle kararlaştırıldı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, G20 toplantıları için geldiğinde İstanbul'da onun da anlaşması imzalanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanından çok büyük bir arazi alındı. Anlaşma da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ya da oraya yakın bir yerde imzalanacak" diye konuştu.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Türkiye'de yaklaşık 2 bin gazetecinin basın kartı almak için beklediğini belirterek, Avcı'dan bu sorunların çözümü konusunda yardımcı istedi.

Konuşmanın ardından Karaca, Avcı'ya ziyaretinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.