Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

15:05 14 Kasım 2015
Eskişehir'den kısa kısa

Atatürk sevdiği türkülerle anıldı

 Odunpazarı Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında "Şarkılar ve Türkülerle Atatürk" isimli program gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümünde, sevdiği şarkılar ve türküler ile anıldığı bildirildi.   

Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt adına Başkan Vekili Mahmut Çakmak, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İbrahim Eke ve Meriç Düzbaş'ın hazırladığı "Şarkılar ve Türkülerle Atatürk" programının şefliğini İbrahim Eke yaptı. Programda Atatürk'ün sevdiği, 'sarı zeybek, sobalarında kuru da meşe, gırık tavas zeybeği ve bülbülüm altın kafeste' gibi eseler solist Ergün Elibaş, Gönül Onar ve Polen Cengiz tarafından seslendirildi.  

- Reşat Benli İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette, öğrencileri Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Necati Sarıca'nın ağırladığı bildirildi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Yardımcısı Sarıca, çocukların istek ve beklentilerini dinledi.

Yerel Yönetimler konulu ders için Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret eden çocuklar, yerel yönetimler ve belediye çalışmaları hakkında merak ettiklerini sordu. Başkan Yardımcısı Sarıca, belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Sarıca ayrıca çocuklara, Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.