Eskişehir

Camdan Yunus Emre heykeliyle "Guinness" hedefi

11:18 13 Aralık 2015
Camdan Yunus Emre heykeliyle "Guinness" hedefi

DENİZ AÇIK - Eskişehir'de, 20 cam ve seramik sanatçısı, yapacakları 4 metre yüksekliğindeki Yunus Emre heykeliyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi planlıyor.

Eskişehir Cam ve Seramik Sanatları Derneği Başkanı Feridun Güngörmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin lüle taşından sonra cam ve seramik sanatlarında da Türkiye ve yurt dışında adını duyurması amacıyla derneği kurduklarını söyledi.

Türkiye'nin en fazla cam sanatçısının bulunduğu kentin Eskişehir olduğunu belirten Güngörmez, şöyle konuştu:

"Kentte yaklaşık 25 cam sanatçısı bulunuyor. Derneğimize ve sanatçılarımıza destek olunmasını bekliyoruz. Derneğimizi de tarihi Odunpazarı bölgesinde kurduk. Faaliyetlerimizi buradan sürdüreceğiz. Odunpazarı Belediyesi yaklaşık 3 yıl önce cam ve seramik sanatçıları için Arasta Çarşısı'nı kurmuştu. Geldiğimiz durum iç açıcı değil. Kira bedelleri yüksek olunca esnaf, kepenk kapatmaya başladı. Şimdi 4 esnaf kaldık. Çarşıyı yeniden canlandırmak istiyoruz. Canlı şovlar yapacağız. Turistlerin yeniden çarşıya gelmesini sağlayacağız."

Güngörmez, kentin cam ve seramik sanatçıları olarak yurt içi ve dışında ses getirecek projelere imza atacaklarını vurguladı.

- Yapımına yeni yılda başlanacak

Dernek olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek bir çalışma için hazırlandıklarını anlatan Güngörmez, şunları kaydetti: 

"Yönetim kurulumuz ve dernek üyelerimizle çok özel bir projeye imza atmak için harekete geçtik. Bu kapsamda camdan Yunus Emre heykeli yapmaya karar verdik. Bir dizi araştırma yaptık. Dünyada sadece camdan yapılmış büyük bir heykelin olmadığını tespit ettik. Şimdi yapacağımız 4 metre boyundaki camdan heykelle dünyanın en ilgi çekici rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı'na adımızı yazdırmak istiyoruz. Yunus Emre heykeliyle Eskişehir ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak istiyoruz."

Güngörmez, projede 20 cam ve seramik sanatçısının görev alacağını dile getirerek, heykelin yapımına yeni yılda başlayacaklarını bildirdi.

Yaklaşık 7 ay sonunda tamamlanacak Yunus Emre heykelini kent halkına hediye edeceklerine dikkati çeken Güngörmez, "Camdan yapılmış Yunus Emre heykelinin nerede sergileneceğine kent halkı karar verecek. Heykelle ayrıca Yunus Emre'nin bir mesajını da dünyaya duyuracağız" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.