Eskişehir

25 yıldır yardıma koşuyor

11:40 15 Aralık 2015
25 yıldır yardıma koşuyor

SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de "yardımsever imam" olarak tanınan 29 yıllık din görevlisi Abdulvahit Mermer, kentte hem hayvanlara hem de ihtiyaç sahiplerine gece gündüz demeden yardım ediyor. 

Merkez Odunpazarı ilçesi Orhangazi Camisi'nde görev yapan Mermer, bölgedeki yardım çalışmalarıyla tanınıyor.

Yaklaşık 25 yıl önce yaralı bir kediye yardım ettikten sonra sokak hayvanlarına bakmaya karar veren, o tarihten beri sokaklarda yaşayan kedi, köpek ve kuşları besleyen Mermer, hayvanların yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşuyor.

Sosyal paylaşım sitesindeki kendisine ait hesap aracığıyla hayırseverlerden topladığı para, giysi ve yiyecek gibi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran, bu nedenle çevresinde "yardımsever imam" olarak bilinen Mermer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşayan özellikle Suriyeliler ve Iraklılar başta olmak üzere tüm mağdurlara yardım etmeye çalıştığını dile getirdi.

Mermer, mağdur insanları görünce üzüldüğünü dile getirerek, "Zor durumda olan insanları ve hayvanları görünce dayanamıyorum. Bu nedenle elimden geldiğince onlara yardım etmek istiyorum. Boşta olduğum her an ihtiyaç sahipleri için bir şeyler yapmaya çalışıyorum" dedi. 

Geçmişte sadece cami cemaatine yaptığı çağrılarla yardım topladığını ancak son dönemde sosyal medyayı da kullandığını vurgulayan Mermer, "Bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabımdan yardım duyurularını yapıyorum. Bunun dışında cemaatimiz de gereken desteği sağlıyor. Sonrasında hayırseverlerden gelen yardımları cami şadırvanında toplayıp cemaatteki arkadaşlarımızdan araç desteği alarak bizzat kendim götürüp, dağıtıyorum. Kim mağdursa, kim üşüyorsa, kim açsa, kim zor durumdaysa gerek Türk gerekse Afganistanlı, Pakistanlı, Kongolu, Kenyalı, Suriyeli ve Iraklı fark etmiyor. İhtiyaç sahibi kim varsa onlara yardım etmeye çalışıyorum" diye konuştu. 

- "Gönlü zenginlerden alıyor, fakirlere ulaştırıyorum"

Mermer, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın, yardım faaliyetlerinden dolayı kendisine teşekkür belgesi ve plaket verdiğini belirtti.

Bugüne kadar kentteki sayısız sokak hayvanına baktığını, yüzlerce kişiye de para, giyecek ve yiyecek yardımlarını ulaştırdığını ifade eden Mermer, şunları kaydetti:

"Gönlü zenginlerden alıyor, fakirlere, mağdurlara, mazlumlara ulaştırıyorum. Son dönemde kentimize gelen çok sayıda sığınmacı oldu. Onlara da yardım elimizi uzatıyoruz. Onlar Kurtuluş Savaşı'nda Halep, Musul, Kerkük, Şam ve Bağdat'tan gelerek bize yardımcı olmuşlar. Şimdi onlar zor durumda, bu mazlum kardeşlerimiz bize sığınmış. Suriyeliler, elimizde yardımlarla görünce çok dua ediyor. Kendi nefsimizi nasıl düşünüyorsak, çocuklarımızı, ailemizi nasıl seviyorsak, onları da düşünmeli, korumalıyız."

Mermer, ihtiyaç sahiplerinin çok küçük meblağlarla mutlu olduklarını anlatarak, "Çok şey istemiyorlar, karınlarını doyuracak ekmek, yağ şeker gibi gıda maddeleri istiyorlar. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan kim mağdursa ona yardımcı olalım, elimizden geldiği kadar buna gayret gösterelim" dedi.

Mermer, para, gıda, battaniye, giysi ve ev eşyası gibi yardımların ihtiyaç sahibi kişilere ulaştığını göstermek amacıyla fotoğraf çekip, bunları sosyal medya hesabında yayınladığını sözlerine ekledi.

- "Takdir edilecek işlere imza atıyor"

Odunpazarı Müftüsü Burhan Çakır da kurum olarak sadece cami içi hizmeti değil, cami dışı hizmeti de önemsediklerini vurgulayarak, "Türkiye çok sayıda sığınmacıya kucak açtı. Görevlimiz gerçekten takdir edilecek işlere imza atıyor. Özellikle ihtiyaç sahipleri için gece gündüz demeden çalışıyor. Biz de görevlimizi destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cami cemaatinden İbrahim Altınkaynak ise mahalle halkı olarak imam Mermer'i çok sevdiklerini dile getirerek, "Tüm hocalarımız değerli ama bizim hocamız bambaşka. Gece geç saatlere kadar ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.