Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen:

14:32 22 Aralık 2015
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, demiryolunun yer altına alınması projesi kapsamında planlanan peyzaj çalışmalarına ilişkin, hazırlanan tasarı ile yapılan işler arasında bağlantı olmadığını söyledi.

Büyükerşen, düzenlediği basın toplantısında, demiryolunun yer altına alınması konusunun 10 yıl öncesine dayandığını ve bu konuda ilk fikri Büyükşehir Belediyesinin ortaya attığını bildirdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın kapalı kesitin üzeriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında protokol imzalandığını söylediğini hatırlatan Büyükerşen, "Doğrudur, protokole imza attım. İmza attığımız protokol, o yolun projesi değil, bir tasarımdır. Bizden bu tasarıma göre imar planı yapılması istendi. Bize gösterilen sunumda tünelin üzeri yeşil alan görülüyor. 'Nefes alacak bir yer olacak' deniliyor. Üzerinde havuzlar görülüyor. 4 şeritli yollar görülüyor. Bu yılın başında işler yapılmaya başlanınca gördük ki yeşil alandan çok büyük bir beton yığını ortaya çıktı. Kimse bu durumdan memnun olmadı" ifadelerini kullandı.

Büyükerşen amacının polemik oluşturmak olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mesele unutkanlık, hatırlamama meselesi değildir. Polemik için değil, hatırlatmak için, gerçeklerin tam olarak ortaya çıkması için söylüyorum. Bizim hassasiyetimiz estetik meselesiydi. Bu fotoğraflar size takdim edilse 'hayır mı?' dersiniz. Mümkün değil. Yapılan ile hazırlanan, kamuoyuna takdim edilenler arasında hiçbir bağlantı olmadığını görüyoruz. Ben de 'müteahhit kaçmış' sözlerini duyunca projenin değiştirilebileceği hususunda açıklama yaptım. Beton yığını yıkılır, burası bulvar yapılır. Yani ilk amacına dönülür. Kamu kurumları projelerde tadilat yapabilirler. Benim teklifim karşı çıkmak değil. Tadilat yapılarak orası bulvar haline getirilebilir. Yine tekrarlıyorum, fırsat bu fırsattır. O saksılar yıkılıp oraya yol yapılmalı. Bu teklifi yaptım, kimse bundan alınmasın."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.