Eskişehir

Eskişehir'de camilerde süt dağıtıldı

15:18 22 Aralık 2015
Eskişehir'de camilerde süt dağıtıldı

 Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Mevlit Kandili dolayısıyla camilerde vatandaşlara süt ikram edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Reşadiye Camisi'nde kurulan süt standında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların Mevlit Kandili'ni kutladı.

Hazreti Muhammed'in doğum günü olan günün önemine değinen Söğüt, "Bu kandil Peygamber Efendimizin doğum günü. Bu vesileyle hem hayır işlemiş olalım hem de bu bağlamda hayırın yanında bir etkinlik gerçekleştirelim. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in talimatı üzerine 81 ilde gerçekleştirilen bir etkinlik. Başta Sayın Bakanımıza, bakanlığımıza ve valiliğimize, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- "Şap virüsüne karşı bir endişemiz yok"

Söğüt, son günlerde şap virüsü vakasının gerek Eskişehir'de olsun gerek diğer illerde olsun süt tüketimine etkisinin olmadığını bildirdi.

Tüketicilerin bilinçli olması gerektiğini anlatan Söğüt, şunları söyledi:

"Çünkü bilinçli bir tüketici olmak gerekiyor. Süt, her dönemde içilebilir durumdadır. Çünkü bu virüs olayı sütün pastörize olmasını bir kenara koyun kaynatılmış olması bile bu sütün tüketilebileceğini vatandaşımızın bilmesi gerekiyor. Mevcut şu anda gündemde var olan bu virüse karşı 'süt içilmez' denilen anlayışa aslında doğru bir anlayış kazandırmak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Karantina olayı söz konusu değil. Virüse karsı 50 bin doz bakanlık tarafından temin edildi ve bu aşılamalar yapıldı. Şap virüsüne karşı bir endişemiz yok. Her şey bizim kontrolümüzdedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.