Eskişehir

ESOGÜ'de akademisyenler için iş güvenliği eğitimi verildi

17:19 06 Ocak 2016
ESOGÜ'de akademisyenler için iş güvenliği eğitimi verildi

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından üniversitedeki akademisyenlere yönelik ''Temel İş Güvenliği Eğitimi'' verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Öztürk, Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhan Önder ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tevfik Ünaldı tarafından eğitim verildi.

Eğitimde iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması gibi konulara yer verildi.

Programda konuşan ESOGÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatör Yardımcısı Derya Özkar, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 2012 yılında yürürlüğe girdiğini anımsattı.

İlgili kanunun tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulandığını belirten Özkar, "Bilindiği gibi iş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç, çalışanların sağlığına zarar verebilecek risk oluşturan hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması. Bu bağlamda üniversitemiz çalışanlarına iş güvenliği konusunda bu eğitim programını düzenlemiştir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.