Eskişehir

İHH'dan sığınmacılar yararına kermes

17:43 08 Ocak 2016
İHH'dan sığınmacılar yararına kermes

Eskişehir'de İHH İnsani Yardım Derneği'nin desteğiyle kentte yaşayan Suriyeli, Bayırbucak Türkmeni, İran ve Afganistanlı yetim ve fakirlere yardım etmek amacıyla kermes düzenlendi.

İHH Eskişehir Şubesi Başkanı Musa Karadaş, Çarşı Camisi'nin bahçesinde gerçekleştirilen kermeste yaptığı konuşmada, etkinliğin, Eskişehir'de yaşayan Suriyeli, Bayırbucak Türkmeni, İran, Afganistanlı yetim ve fakir ailelere yardım etmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. 

Kermesten elde edilen gelirin muhtaç kişilere dağıtılacağını belirten Karadaş, "Zor kış şartlarında insanların ihtiyaçlarını karşılamak için buradayız. Suriye'ye en kısa zamanda bir yardım tırı göndermeyi de hedefliyoruz. Eskişehir halkını kermesimize bekliyoruz" dedi. 

Karadaş, vatandaşların kermese gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını anlatarak, "Burada gözleme yapıyorlar, mantı açıyorlar, kendi elleriyle ördükleri atkıları ve kıyafetleri satıyorlar ve muhtaç kişilere bir nebze olsun yardım etmeye çalışıyorlar. Burada yediden yetmişe herkes sığınmacı kardeşine yardım etmeye çalışıyor" diye konuştu.

Kermesin, 10 Ocak tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.