Eskişehir

Pantolon paçası yerine "tost" ütülüyor

11:08 28 Ocak 2016
Pantolon paçası yerine "tost" ütülüyor

SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de tarihi Odunpazarı Evleri bölgesindeki bir büfede tost makinesi yerine ütülerle yapılan tostlar, müşterilerin ilgisini çekiyor.

Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde 10 yıldır büfe işleten Sedat Coşkunoğlu, 6 kilogram ağırlığındaki antika döküm ütülerle tost yaparak geçimini sağlıyor.

Coşkunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte uzun yıllar kendisine ait iş yerinde antikacılıkla uğraştığını söyledi.

Antikaya ilginin azalması ve işlerinin durma noktasına gelmesi nedeniyle bu iş yerini kapatıp büfe açmaya karar verdiğini dile getiren Coşkunoğlu, son 10 yıldır büfe işlettiğini ifade etti.

İş yerinde sattığı tostları tost makinesi yerine ütülerle yaptığını, bunun da bölgede çok dikkat çektiğini belirten Coşkunoğlu, "Antikacılık yaptığım dönemden kalan ütüleri değerlendirmek istedim ve tostu ütüyle yapmaya karar verdim. Tostları elektrikli ızgara üzerinde ütüyle pişirip müşterilerime sunuyorum. Vatandaşlar, öncesinde pek inanmıyor, fazlasıyla şaşırıyorlar ama sonrasında yedikleri tostun lezzetli olduğunu fark edince elbette güzel tepkiler alıyorum" dedi.

Coşkunoğlu, bu ütülerin geçmiş dönemlerde pantolonlarda "paça ütüsü" olarak kullanıldığını ifade ederek ağırlıklarının da 6 kilogram olduğunu söyledi.

- "Kafa ütülemiyoruz, tost ütülüyoruz"

Eskişehir'de yıkılan eski Kılıçoğlu Sineması'nın afişleriyle süslü iş yerinde sloganlarının "Kafa ütülemiyoruz, tost ütülüyoruz" olduğunu anlatan Coşkunoğlu, müşterilerin ilgisinden de mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Coşkunoğlu, müşterilerin lezzetli gıdalara ilgisine dikkati çekerek "Bir ürünü güzel yapıyorsanız insanlar satın alıyor. Önemli olan ürününüzü kendinizin yemek istediği, giymek ya da kullanmak istediği gibi üretmeniz. Tostun yapılışını geliştirmek için bana fikir veren çok oluyor ama kendi bildiğimi okumaya devam ediyorum ve lezzetli, kaliteli tost yapıyorum. Kafa ütülemiyorum, tost ütülüyorum" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.