Eskişehir

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

15:32 15 Mart 2016
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Eskişehir'de bir araya gelen avukatlar, Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Eskişehir Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar, saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, yaptığı konuşmada, geçen haziran ayından itibaren artış gösteren terör eylemlerinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'nin tarihinin en kanlı terör eylemleriyle karşı karşıya olduğunu belirten Öztekin, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi.

Öztekin, Eskişehir Barosu olarak saldırıyı gerçekleştirenleri, bağlı bulundukları terör örgütlerini, bu terör örgütlerini taşeron olarak kullanan emperyalist güçleri, tüm iç ve dış destekçilerini, teröre prim verenleri şiddetle ve nefretle kınadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti.

"Amaç, yurttaşlarımızın birlikte yaşama iradesini dağıtıp, parçalayarak sonunda ülkenin parçalanması ve bölünmesidir. Bu tuzağa düşmeden barış ve demokrasi içinde beraber yaşamak için teröre ve onu kutsayan her girişime karşı ortaklaşa bir tavır koyarak güçlü bir şekilde karşı durmak zorundayız. Cumhuriyetimiz, ülkemiz ve halkımız ortak yaşam konusundaki sarsılmaz iradesiyle terörün üstesinden gelecek güçtedir. Kenetlenmeli, terörün amacına ulaşmasına asla izin vermemeliyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.