Eskişehir

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

15:51 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Çanakkale'de tüm dünyanın gözü önüne serilen vatan sevgisi ve millet olma bilincinin en büyük zenginlik ve güç olduğunu bildirdi.

Gönen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğunu ifade etti.

Gönen, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de tüm dünyanın gözü önüne serilen vatan sevgisi ve millet olma bilinci; en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Millet olarak yokluklar içinde bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 101. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü, Türk Ulusunun huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.