Eskişehir

ETO ve KOSGEB sayesinde 208 girişimci patron oldu

13:42 25 Mart 2016
ETO ve KOSGEB sayesinde 208 girişimci patron oldu

Eskişehir Ticaret Odası’nın KOSGEB işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 36-37 ve 38. dönemini başarıyla tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Eskişehir Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamada, törene ETO Başkanı Metin Güler, KOSGEB Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan, Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali'nin katıldığı bildirildi.

Törende konuşma yapan ETO Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin geleceğinin girişimciler sayesinde değişeceğini belirterek, işsizliğin de çözümünün girişimcilikten geçtiğini söyledi.

Türkiye’de her yıl ortalama 1 milyon gencin iş bulması gerektiğini hatırlatan Güler, işsizliği azaltmak ve istihdamı geliştirmek için tek yolun girişimcilik olduğunu vurgulayarak ETO olarak girişimciliğe ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

KOSGEB Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan ise, 2023 hedeflerine ulaşmada girişimciliğin büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için 2010 yılından beri çalışmalar yürütüldüğünü belirten Özcan, girişimciliğin yeni istihdam alanlarının yaratılması ve ekonominin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. Eskişehir’de birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içinde olduklarını belirten Özcan, Eskişehir Ticaret Odası’nın girişimciliğin yaygınlaştırılmasında öncü rol oynadığını söyledi.

Eto ve KOSGEB sayesinde 208 girişimcinin patron olduğunu, yeni destek ve hibelerin sağlanmaya devam ettiğini vurgulayan Özcan, 1 Nisan 2016 itibariyle imalat sanayine yönelik projelerde 800 Bin Lira’ya kadar hibe verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.