Eskişehir

Eskişehirspor'a moral gecesi

21:57 07 Nisan 2016
Eskişehirspor'a moral gecesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eskişehirspor, Türkiye'nin vazgeçilmez bir değeridir. Eskişehirspor pek çok ilki başlatan bir Anadolu efsanesi olmuştur." dedi.

Bakan Avcı, kulübe destek amacıyla kentte bir otelde düzenlenen "Eskişehirspor'a moral gecesi''ne katıldı. Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan'ın da yer aldığı organizasyonda, Eskişehir Valiliği tarafından başlatılan "Eskişehirsporumu Destekliyorum" kısa mesaj (SMS) kampanyasına destek olarak, cep telefonundan mesaj gönderdi.

Avcı yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'un sıkıntılı günler geçirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Eskişehir, kendisine yakışanı gereken zamanda gereken yerde yapmasını bilen bir şehirdir. Eskişehir'in kültüründe Eskişehirspor'un ayrı bir yeri vardı. Eskişehirspor geçmişte de sıkıntılı günler yaşadı, el birliğiyle o günleri aşmayı başardı. Bu günleri de el birliğiyle aşmayı başaracağız. Her nerede olursa olsun Eskişehirspor daha iyi yerlerde olacak. Eskişehirspor, Türkiye'nin vazgeçilmez bir değeridir. Eskişehirspor pek çok ilki başlatan bir Anadolu efsanesi olmuştur. Eskişehirspor, bütün Anadolu'da iyinin, güzelin, sağlıklı olanın, temiz olanın, hayırlı olanın temsilcisi olmuştur. Eskişehirspor'un sadece bir futbol kulübü gibi olarak algılanması doğru olmaz. Bütün bir şehrin değerlerini bünyesinde taşıyan çok müstesna bir müessesemizdir. Eskişehirspor'a her birimizin yapacağı katkı aynı zamanda gençliğimize, çocuklarımıza ve kendi geleceğimize yapılmış katkıdır."

Avcı, kurulduğu günden bu yana Eskişehirspor'a emeği geçenlere teşekkür etti.


- Vali Tuna: "Eskişehirspor'un Süper Lig'den düşmesini istemiyoruz"


Eskişehir Valisi Tuna ise yaptığı konuşmada geceye katılanlara teşekkür etti. Bu toplantıya katılanların Eskişehirspor ile ilgili bir derdinin, sevdasının ve sevgisinin olduğunu anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Bu akşam burada olanlar bizim için çok özeldir. Eskişehir'de birlik ve beraberlik ruhu oluşturmaya çalışıyoruz. Takımı tamamen dağılmanın eşiğinden son anda kurtardık. Bu yüzden Sayın Milli Eğitim Bakanım Nabi Avcı'ya o dönemdeki gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eskişehirspor'un Süper Lig'den düşmesini istemiyoruz. Bu takımın düşmesi Eskişehir için büyük bir motivasyon kaybı olur. Geride kalan 7-8 haftada maçların sonucunu, oyuncuların motivasyonunu etkileyecek şekilde maddi destek sağlamak istiyoruz. Eskişehirspor'dan kimsenin alacağı kalmaz. Kampanyamızda Eskişehir'e yakışan bir tablo çıkması lazım."

Konuşmaların ardından etkinlik basın mensuplarına kapatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.