Eskişehir

BBP Genel Başkanı Destici:

16:31 13 Nisan 2016
BBP Genel Başkanı Destici:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, "Bizim parti olarak görmek istediğimiz şey, milletvekilleri her ne olursa olsun eğer bir suç işlemişse cezasını çekmelidir'' dedi.

Destici, Hakkari Dağlıca'da şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan'ın cenazesine katıldı.

Mustafa Destici, daha sonra basın danışmanlığını yapan Metin Demir'in Yeni Mahalle'deki evini ziyaret ederek, yeni doğan kızı dolayısıyla Demir'i tebrik etti.

Basın mensuplarına açıklamada bulunana Destici, şehit Üsteğmen Onur İlkhan ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinin azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirten Destici, "Hepsinin Allah yar ve yardımcısı olsun. Terörle mücadelede işin en önemli boyutu güvenlik. Mutlaka eksiksiz bir şekilde yapılması gerekiyor. 33 yıllık Türkiye yönetiminde terörle ilgili tam anlamıyla gereken önlemlerin alınmadığını görüyoruz. Elbette sadece güvenlik faktörüyle artık çözülemez hale gelen bu terör illetinin tamamıyla bitirilebilmesi için bunların finans kaynaklarını, lojistik kaynaklarını çökertmek lazım." ifadelerini kullandı.

Destici, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına da değinerek, şöyle konuştu:

"PKK terör örgütünün cenazesine taziyeye giden bir vekil olacak ve ülke olarak buna hiç bir şey demeyeceğiz öyle mi? Dokunulmazlıkların derhal kaldırılması lazım. Keşke Adalet ve Kalkınma Partisi ile Meclis'teki diğer iki parti de bu teklifi birlikte sunsalardı. Bundan ziyadesiyle mutlu olurduk. Bizim parti olarak görmek istediğimiz şey, milletvekilleri her ne olursa olsun eğer bir suç işlemişse cezasını çekmelidir."

"Milli Piyade Tüfeği Projesi"ni bir firma sahibine satarken suçüstü yakalanan Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi ile ilgili açıklamada bulunan Destici, "Bu tarz yaşanan olaylar aslında toplumca ahlaki değerlerimizi yitirdiğimizin göstergesidir. Vatanına, milletine bağlı ve asla maddi çıkar gözetmeyecek, dünyevi şeylere tenezzül etmeyecek insanların bu makamlara gelmesi, getirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Destici, basın açıklamasının ardından Mihrimah bebek ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.