Eskişehir

Eskişehir'deki cinsel taciz iddiası

21:09 21 Nisan 2016
Eskişehir'deki cinsel taciz iddiası

Eskişehir'de denetim için gittiği bir evde Iraklı kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli sosyolog İ.A'nın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık İ.A. (35) ile müşteki R.S.A. (36) hazır bulundu.

Duruşmada tercüman olmadığı için müşteki R.S.A'nın beyanları alınamadı. Sanık İ.A ise gelecek celse savunma yapmak istediğini söyledi.

Mahkeme hakimi eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Mayıs'a erteledi.

Sanık İ.A'nın savcılık aşamasında verdiği ifadede ise suçlamaları kabul etmediği, "Ben kadının eşinin o evde yaşayıp bunlara maddi destek sağladığından şüphelenmiştim. Bu konuda sorular sordum, olumsuz cevapladılar. Ancak böyle bir konuda araştırma yapabileceğimi kestirmiş olmalılar ki kadın bu görevden alınmam maksadı ile bu iftirayı atmıştır. Ben kesinlikle kadının iddia etiği gibi elle tacizde bulunmadım." dediği öğrenildi.

Müşteki R.S.A'nın ise savcılıkta, ''Sanık İ.A, evde 2 çocuğum bulunduğu sırada eve geldi. Eşim ile ilgili sorular sordu. Daha sonra odalara bakmak istedi. Ben evin bir odasında dolap kapağını açtığım esnada birden kendisini arkamda hissettim. Bu arada beni elleriyle taciz etti." şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi.

- Olay

Yeni Bağlar Mahallesi'nde 25 Ocak'ta meydana gelen olayda polis merkezine başvuran R.S.A, evine denetim için gelen İ.A'nın kendisini elle taciz ettiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine gözaltına alınan İ.A, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.