Eskişehir

Yunus Emre, kabri başında anıldı

14:32 06 Mayıs 2016
Yunus Emre, kabri başında anıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre'nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız." dedi.

Büyük Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde kabri başında anıldı.

Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile diğer protokol üyeleri, Yunus Emre'nin kabri başında dua etti.

Daha sonra törende konuşan Avcı, Yunus Emre'nin, Anadolu'nun en zor zamanlarında bu topraklara ve insanlara aşıladığı bir ve beraber olma, tefrikaya düşmeme terbiyesini ve ruhunu hatırladıklarını belirterek, bu büyük öğretinin önemini bir kere daha vurguladıklarını bildirdi.

Memleketin bugün bazı tehlikelerin tehdidi altında olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bu niyetler, bu eylemler, kendileri için uygun her aracı bizi bölmek, parçalamak için kullandı, kullanıyor. Bazen ırkçı ve bölücü bir örgüt eliyle, bazen vahşi ve barbar bir örgüt eliyle bu planlar yürürlüğe konmak isteniyor. Biz, bütün bu kötü niyetleri, bu hevesleri 13. ve 14. yüzyılda kurulan Anadolu-İslam öğretisine sahip çıkarak, atlatacağız, atlatıyoruz. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Hazreti Mevlana, Şeyh Şaban-i Veli gibi uluların, büyük millet büyüklerinin, birliği, beraberliği ve dayanışmayı esas alan çağrılarına uyarak, bu badireleri de atlatıyoruz. Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre'nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız. Bugün bu çağrılar doğrultusuna bütün ayrılıkçı girişimlere, hep birlikte karşı koymalıyız. Eskişehir'den her yıl, milletimizin bütün fertlerini ve insanlığı Yunus Emre'nin birleştiren söylemine kulak vermeye, onun çağrısına uymaya davet ediyoruz. Eskişehirli olarak Yunus Emre'ye ev sahipliği yapmaktan övünç duyuyoruz."

Vali Tuna ise Yunus Emre'nin sevgisinin merkezine insanı değil, Yaradan'ı getirdiğini belirterek, Yaradan'dan ötürü bütün yaradılmışları sevdiğini kaydetti.

Yunus Emre'nin, kimseye kalmayacak dünyada, tek kalıcı şeyin sevgi olduğunu yaşantısıyla ortaya koyduğunu anlatan Tuna, "Dünya barışının tesisi, birliğimizi, dirliğimizi hedef alan, korku salan terör karşısında yüreklere sevgi eken Yunus Emre'nin öğretilerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var." dedi.

Konuşmaların ardından ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekiler, Eskişehir Olgunlaştırma Enstitüsünün sergisini gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.