EskiÅŸehir

Eskişehir'de "El Ele, Engelsiz Günler" etkinliği

18:11 23 Mayıs 2016
EskiÅŸehir'de "El Ele, Engelsiz Günler" etkinliÄŸi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu öğrencileri, üniversite tarafından düzenlenen "El Ele, Engelsiz Günler" adlı etkinlikte, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulunda okuyan öğrenciler için Hacivat-Karagöz, kukla ve hikaye kartlarından oluşan eğitim materyali yaptı.

Üniversite yerleşkesindeki anaokulunda düzenlenen etkinlikte AA muhabirine açıklama yapan ESOGÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, 3-5 yaş aralığındaki anaokulu öğrencilerinin farkındalık çalışmasında bir araya geldiklerini söyledi.

Bay, "El Ele Engelsiz Günler" adını verdikleri etkinlik için 12 eğitim masası oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın aileleriyle materyal hazırlayabilmeleri için neler yapılacağını düşündük. Bu kapsamda bir fen etkinliğinde terazi ve saat yapımı, matematik etkinliğinde sayı ve renk kartları ile materyal hazırlaması çalışmamız oldu. Bunun dışında Türkçe etkinliğimizde kuklalar ve hikaye kartları hazırlıyoruz. Bizim buradaki asıl amacımız çocukların aileleriyle bir farkındalığı yaşamış olmaları. Daha sonra bu ürünlerimizi Ahmet Yesevi İşitme Engelliler okulundaki öğrencilerimize hediye edeceğiz."

Etkinlik kapsamında anaokulu öğrencilerinin yaptığı materyaller, hediye paketlerine konularak Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulu'na gönderildi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.