Eskişehir

''2. Uluslararası Eskişehir Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu''

18:22 01 Haziran 2016
''2. Uluslararası Eskişehir Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu''

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''2. Uluslararası Eskişehir Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu''nda sanatçıların ürettiği eserlerden oluşan sergi açıldı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki sergide, sanatçılar Mustafa Pilevneli, Devrim Erbil, Saime Dönmezer, Atilla Atar, Emel Şölenay, Serpil Akyıl, Elvan Alpay, Güngör Güner, Halil Yoleri, Yavuz Pilevneli, Sebastian Stöhrer, Ms Cho Yoon Seo, Vasile Catarau ve Gao Ming'in eserleri yer alıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılışta yaptığı konuşmada, Eskişehir'in sanat kenti olarak isim yaptığını söyledi.

Eskişehir'in sanat alanında dünya çapında bir görüntüye sahip olacağından hiç şüphesi olmadığını belirten Büyükerşen, "Eskişehir'de ağırlıkla cam ve seramik sanatı eserlerinin bulunduğu bir müze açacağız. Dört gün süren çalıştayda toprakla ateşin nasıl çiçekler ve güzellikler açtığına şahit oldum." ifadesini kullandı.

Sanatçılar adına konuşan Devrim Erbil ise Eskişehir'de güzel vakit geçirdiklerini anlatarak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.