Eskişehir

"İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar" Çalıştayı

16:05 03 Haziran 2016
"İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar" Çalıştayı

Bursa Valiliğinin himayesinde, İznik ve Orhangazi ilçelerinin kaymakamlıkları, belediye başkanlıkları, meslek yüksekokulları, sanayi ve ticaret odaları, ziraat odaları ve ilgili kurumların iş birliğiyle "İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar" çalıştayı İznik'te başladı.

İznik DSİ Sosyal Tesisleri'nde, 4 oturumla gerçekleşecek olan çalıştay, “Suya Düşen Işık” adlı İznik Gölü'nü anlatan film gösterisiyle başladı.

Açılışın ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2.Bölge Müdürü Yahya Güngör, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz konuşma yaptı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, burada yaptığı sunumda, eko turizmin İznik için önemine dikkat çekerken, bu alanda ilçeye yatırım yapacak yatırımcılara belediye olarak destek verdiklerini belirtti.

Belediye tarafından gerçekleştirilen eko turizm tesislerini katılımcılara anlatan Başkan Sargın bunun yanı sıra özel yatırımcıların kırsalda gerçekleştirdiği turizm tesislerini de katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasında İznik Gölü ve kırsala yapılacak proje ve yatırımlara da değinen Sargın, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.