Eskişehir

Dünya Çevre Günü

10:56 05 Haziran 2016
Dünya Çevre Günü

Vali Güngör Azim Tuna, Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Tuna, mesajında, 133 ülkenin katılımıyla Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında doğal çevrenin korunması amacıyla 5 Haziran'ın "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edildiğini anımsattı.

Gerekli önlemler alınmadığı taktirde, başta iklim değişikliği olmak üzere, çok ciddi küresel çevre sorunlarının, insanlığın geleceğini tehdit edeceğine işaret eden Tuna, dünyanın sınırsız ve ölçüsüz tüketime dayanan bir ekonomik büyüme yerine, çevre değerleri ile kalkınmayı dengeleyen sürdürülebilirlik ilkesini hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Tuna, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Unutulmamalıdır ki sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir önemi olmayacak, dünya üzerinde bulunan hiçbir zenginlik de,bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla bir nefes sıhhatten daha önemli olmayacaktır. Çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bugün bizim oluşturduğumuz ortak bir çevre bilinci ile mümkündür. Çevre kirliliği ile mücadele etmek, doğayla uyum içinde yaşamak asli görevlerimiz arasındadır. Hepimizin çevre bilinci konusunda zihinlerimize kazımamız gereken husus, doğanın yaşamak için insanoğluna ihtiyacı olmadığı ama insanoğlunun var olduğu sürece yaşamını devam ettirebilmek için doğaya ihtiyaç duymasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, daha temiz, yaşadığı çevrenin kıymetini bilen, onu geliştirebilen, toplumsal farkındalık oluşturabilen bir çevre günü geçirmek ve bu günün anlamını tüm hayatımızda yaşayabilmek dileğiyle başta Eskişehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızın Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, toplumda çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, sağlıklı bir gelecek, temiz, kaliteli ve yaşanılabilir bir dünya diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.