Eskişehir

BBP Genel Başkanı Destici:

15:45 05 Haziran 2016
BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadele, sadece güvenlik boyutu ile çözülemez. Bunun topyekun yapılması lazım. Finans ayaklarının kurutulması ve lojistiğinin kesilmesi lazım." dedi.

Eskişehir'de, bir düğün salonunda yeğeninin sünnet merasimine katılan Destici, öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi en çok da şu anda Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kafkaslar'dan Suriye'ye kadar pek çok Türk ve İslam toplumunda zulüm, kan ve gözyaşı olduğunu söyledi.

Ramazan ayının bu kan ve gözyaşının dinmesine vesile olması temennisinde bulunan Destici, şöyle konuştu:

"Terörle mücadele, sadece güvenlik boyutu ile çözülemez. Şu anda güvenlik boyutunda gerçekten güvenlik güçlerimiz çok başarılılar ve kahramanca mücadele ediyorlar. Fakat bunun topyekun yapılması lazım. Finans ayaklarının kurutulması lazım ve lojistiğinin kesilmesi lazım. Dış desteğine darbe vurulması lazım. Maalesef bugün hala bunu göremiyoruz. Bu işin top yekun yapılması gerektiğini bir kere daha buradan dile getirmek istiyorum."

Destici, Almanya Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının hala gündemin sıcak maddeleri arasında yer aldığını belirterek "Alman milletvekillerini bir kere daha kınıyoruz. Bu kararı tanımadığımızı ve reddettiğimizi ifade ediyoruz. Fakat en büyük kınamamız oradaki Türk kökenli milletvekillerinedir. Yüzlerindeki bu kara lekeyi ömürlerinin sonuna kadar taşıyacaklar. Bundan sonra Türkiye'ye gelmek için yüzlerinin olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Bir gazetecinin Eskişehirspor'un kongresi ile ilgili bir sorusu üzerine Destici, şunları kaydetti:

"Eskişehirspor'un her zaman iyi yerlerde olmasını istiyoruz. Eskişehirimiz küme düşen değil, kupa alan bir takıma layık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kongre, delegenin büyük bir çoğunluğunun katılımıyla yapılır. İnşallah Eskişehirspor'umuzu tekrar Süper Lig'e taşıyacak, onun da ötesinde birliği beraberliği tesis edecek, şehrimize kupalar getirecek bir yönetim oluşturulur. Biz de bu konuda üstümüze düşen ne görev varsa yapmaya hazırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.