Eskişehir

Odunpazarı Belediyesinden Dünya Çevre Günü kutlamaları

15:54 06 Haziran 2016
Odunpazarı Belediyesinden Dünya Çevre Günü kutlamaları

Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan "Gölgeden Yansıyanlar" isimli sergi açıldı.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Külliyesi'nde hazırlanan serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir gibi çağdaş bir Avrupa kentinde temizliğin, çöpün ve geri dönüşümün sorun olmaması gerektiğini söyledi.

Kurt, insanların zamanında çöpü çıkarmayı, geri dönüşümü ayırmayı ve onları değerlendirmeyi bilen bir toplum olmasına rağmen hayata geçirme konusunda biraz kayıtsız kaldıklarını ifade etti.

Geri dönüşümün ve çöpün kötü kullanıldığını ifade eden Kurt, şunları söyledi:

"Alışkanlıklarımızı değiştiremediğimiz, ihmal ettiğimiz için yanlış görüntüler sergiliyoruz. Eskişehir gibi çağdaş bir kente bunlar yakışmıyor, hatta işi geliştirerek düşündüğümüz zaman Eskişehir gibi gelişmiş bir kente naylon poşet yakışmıyor. Pazara ve alışverişe giderken bunlara dikkat etmemiz lazım. Bedava zannederek aldığımız naylon poşet aslında bize oldukça pahalıya patlıyor. Gerçekten çağdaş bir Avrupa kenti olacaksak, naylon poşet kullanmayı reddedelim. Odunpazarı Belediyesi olarak bez poşet verelim, kağıt poşet verelim, bunları üretelim. OMEK'lerde bunun üretimi ile ilgili kurslar açalım, vatandaşlar buradan da para kazansın ama gelin şu naylon poşet işine son verelim."

Kurt'un konuşmasının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ve arkasından ışık verilerek gölgelere dönüşen eserler, sergiyi gezen vatandaşlar tarafından beğenildi.

Sergi, 12 Haziran'a kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.