Eskişehir

BM'nin "Küresel Yeşil Büyüme Formu Zirvesi"

20:34 10 Haziran 2016
BM'nin "Küresel Yeşil Büyüme Formu Zirvesi"

Eskişehir'in, Birleşmiş Milletler'in (BM) "2030 Herkes için Sürdürülebilir Enerji" hedefleri doğrultusunda düzenlenen "Küresel Yeşil Büyüme Formu Zirvesi'ne davet edilen tek şehir olduğu bildirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Yılmaz Büyükerşen'in, Kopenhag'da gerçekleştirilen zirveye, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen'in özel davet mektubuyla konuk olduğu belirtildi.

Eskişehir'in, "Yapılarda Enerji Verimliliği İnisiyatifi"ne pilot şehir seçilen dünyadaki 6 kentten biri olduğu ve özel basın toplantısıyla Avrupa basınına tanıtıldığı kaydedildi.

Zirvede, gerçekleştirilen projeler ile Eskişehir'in sürdürülebilir bir şehir haline geldiğini anlatan Büyükerşen, "Çevre Bakanlığının 'Süper Kent' projesi kapsamında belirlenen yeni alanlarda yapılacak kentsel dönüşüm, yeni binaların enerji verimliliği konusunda iyi bir uygulama fırsatı oluşturdu. Bina verimliliği uygulamalarıyla vatandaş, enerji konusunda tasarruf edecek. Hedefimiz, gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanabilir gelecek sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.