Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

15:50 20 Haziran 2016
Eskişehir'den kısa kısa

Tepebaşı Belediyesi tarafından oluşturulan "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası yeni yapılanmasına Fevzi Çakmak Mahallesi çocuklarını katıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da katıldığı toplantıda çocukların ilk kez bir enstrüman ile tanıştıkları bildirildi.

Ataç, çocukların yaşamlarında bir enstrümanla tanışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın yaşamında bundan sonra yeni bir süreç başlıyor. Müzik onlara yeni bir dünyanın kapılarını açacak. Siz aileler de onları desteklerseniz çok kısa sürede orkestradaki diğer çocuklar gibi çok başarılı olacaklar." ifadelerini kullandı.

İlk ders sonrası eğitmenlerin çocuklara enstrümanlarını dağıttığı kaydedildi.

- "Çevreci konteynerler"

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün daha hijyenik ve modern bir çöp toplama sistemi için ilçe geneline yerleştirdiği yeraltı çöp konteynerleri, yaz günleri vatandaşın kötü kokudan rahatsız olmasını engelliyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, 15 mahallede uygulanan sistemde, yer altına yerleştirilen her bir konteyner sayesinde hem yer açısından tasarruf ediliyor hem de kullanılan sistemin sağlık açısından daha temiz olduğu belirtildi.

Çevreye zararı olmadığı belirtilen konteynerler ile belediye iş yükünün de azalttığı kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.