Eskişehir

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Ünlü:

15:14 21 Haziran 2016
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Ünlü:

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, "Toplu taşıma araçlarının alınması, teleferik yapımı ve nice şehrimize kazandırılacak işler için olumlu gördüğümüz her kararı destekledik. Şimdi kalkıp dinlemekten sıkıldığımız 'engelleniyoruz' edebiyatına, 'iş yapamıyorum' nağmelerine sığınmadan harekete geçin. Emeklilik modundan şehre hizmet moduna geçiş yapın." dedi.

Dündar, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kentteki bir yerel televizyon programında sarf ettiği "Engelleniyoruz" sözleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tramvay kapasitesini arttırımıyla ilgili Büyükşehir Belediyesinin ihaleyi yapamadığını belirten Dündar, "Büyükşehir Belediyesi 30 milyon kredi talebinde bulunan tramvay vagonların artırılmasıyla ilgili bir talepte bulundu. Meclis'ten 10 Mart 2015 tarihinde tramvayların kapasite arttırımı AK Parti Meclis üyelerinin çoğunlukta bulunduğu Meclis'te kabul edildi. O tarihte kabul edilen tramvay vagonların artırılması isteği kabul edildi ama halen tramvay kullanan vatandaşlarımız balık istifi şeklinde yolculuk ediyor." dedi.

- "Hizmet moduna geçin"

Dündar, belediyelerin döktüğü asfaltın, yaptığı kaldırımın parasını vatandaşlardan almaması için AK Parti grubu olarak Büyükşehir Meclisi'nde karar aldıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Belediye Başkanı ise mahkemeye giderek 'Döktüğüm kaldırımların parasını vatandaştan alacağım' dedi. Mahkemeye giden Büyükşehir Belediye Başkanına mahkeme de 'katılım payı alamazsın' dedi. Meclisin kararı yerindedir. Toplu taşıma araçlarının alınması, teleferik yapımı ve nice şehrimize kazandırılacak işler için olumlu gördüğümüz her kararı destekledik. Şimdi kalkıp dinlemekten sıkıldığımız engelleniyoruz edebiyatına, iş yapamıyorum nağmelerine sığınmadan harekete geçin. Emeklilik modundan şehre hizmet moduna geçiş yapın."

Hayvanat bahçesindeki sokak hayvanlarının saldırması ve orada tutulan ceylanları parçalaması vakasını hayretler içinde izlediğine değinen Dündar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha geçen yıl Batıkent'te genç bir insanımızın ölümüne neden olan başıboş hayvanların şehrimizde hatta ülkemizde oluşturduğu travma geçmemişken şimdi yeni bir olay daha yaşadık. Bu süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili hangi yatırımı yapmış ve hangi çözümü aramıştır. Şehrimizde insan ölümüne, hayvanat bahçesinde tutulan ceylanların parçalanmasına ve basına yansımayan belki onlarca, belki yüzlerce yaralanmaya sebep olan sokak hayvanları probleminin Büyükşehir Belediyesini harekete geçirmesi için daha ne olması gerekiyor. Bu tartışmasız bir ihmal ve vurdumduymazlıktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.