Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

16:38 28 Haziran 2016
Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, Ramazan Bayramı öncesi il genelinde bulunan mezarlıkların bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte bulunan 335 mezarlıkta çalışmalarını sürdüren ekiplerin, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha sağlıklı geçirmeleri amacıyla tüm mezarlıklarda genel temizlik ve çevre düzenlemesini gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Sarıkavak ve Karatepe mahallelerinde bulunan mezarlıklarda çalışmalar gerçekleştiren ekiplerin, mezarlıklarda genel temizlik ve çevre düzenlemelerini yaptığı ifade edildi.

Yetkililer, bayramın ilk gününe kadar kırsal mahalle mezarlıklarında çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

-Büyükşehir Belediyesinden bayram mesaisi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistler için parklar ve müzelerde bayram mesaisi yapacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kentpark içinde bulunan ve geçtiğimiz hafta hizmete giren plajın, vatandaşlardan gelen istek üzerine bayramın birinci günü 13.00'de açılarak bayram boyunca açık kalacağı, plajın 10.00 -18.00 saatlerinde hizmet vereceği belirtildi.

- Tepebaşı Belediyesinden bayram temizliği

Tepebaşı Belediyesince camilerde yapılan temizlik işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede camilere çok önem verdiklerini belirterek, "Her fırsatta ekiplerimiz cami temizlikleri için çalışıyorlar. Özellikle ramazan ayında veya bayram arifelerinde bu işlemleri sıklaştırıyoruz. Zaten rutin olarak bu işlem uygulanıyor." dedi.

Tepebaşı Cami'ni temizleyen ekipler, halıların, avizelerin temizliği, camların silinmesi, şadırvanların, ayakkabılıkların temizlenmesi gibi işlemleri tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.