Eskişehir

TÜLOMSAŞ'tan AB standartları için yeni adım

12:21 10 Temmuz 2016
TÜLOMSAŞ'tan AB standartları için yeni adım

Eskişehir'de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ), Avrupa Birliği (AB) gereklilikleri kapsamında vagon onarımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlar için şart olan Entity in Charge of Maintenance (ECM) belgesini aldı.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, tesiste Türkiye'de ilk kez yerli olarak AB'ye uyumlu TSI sertifikalı Eanoss tipi yük vagonu ile Rilnss tipi yük vagonunun üretildiği hatırlatıldı.

Şirketin AB gereklilikleri kapsamında vagon onarımı alanında faaliyet gösteren kuruluşlar için şart olan ECM belgesini aldığı duyuruldu.

TÜLOMSAŞ'ın, demiryollarında yapılan yük ve yolcu taşımacılığında, uluslararası demiryolu hatlarında işletilen yük vagonlarının kesintisiz ve güvenli çalıştırılmasını sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalara ek olarak, AB gerekliliklerine yönelik yetkili bakım kuruluşu dokumanı ECM belgesiyle AB ülkelerine bağlı vagonlara revizyon yapabileceği belirtilen açıklamada, yurt dışı NoBo- yetkili kuruluşu tarafından yapılan denetimler sonucu verilen sertifikanın, ilgili internet sitesinde de yayınlandığı ifade edildi.

ECM belgesiyle TÜLOMSAŞ'ın gerek yurt içi gerekse yurt dışı firmaların vagon onarımlarını AB gerekliliklerine uygun şekilde karşılayacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.