Eskişehir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

16:50 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Eskişehir Türk Ocağı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin gelişmeleri yaptığı açıklamada değerlendirdi.

Eskişehir Türk Ocağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, büyük Türk milletinin iradesine karşı yapılan bu alçakça girişim sırasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, milli iradenin tecelligahı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni defalarca bombalamak, halkın üzerine ateş açmak, Türk güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerine suikast girişiminde bulunmak, Genelkurmay Başkanını alıkoymak gibi utanç verici eylemlere imza atan hainlerin en ağır cezaya çarptırılması gerektiği bildirildi.

Bu hain girişim süresince meşruiyeti ve milli iradeyi savunan sivil-asker devlet büyükleri ve milletvekillerinin örnek bir demokrasi sınavı verdikleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Muvafık veya muhalif önde gelen televizyon kanallarının demokrasiye sahip çıkan yayınları her türlü takdirin üstünde olmuştur. Ordu içinde paralel bir yapılanmanın harekete geçirdiği darbecilere karşı meşruiyet çerçevesinde hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve emniyet güçlerimiz millet iradesinin yanında yer almıştır. Bu hain girişimin başarısızlığa uğraması, bir bütün olarak büyük Türk milletinin kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkmasıyla mümkün olmuştur."

- "Destan yazan kahraman polislerimizi ve Türk milletini tebrik ediyoruz"

Açıklamada, darbe girişiminin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve bütün devlet organlarının çok iyi ve etraflı bir şekilde masaya yatırması gerektiği belirtilerek, "Bir daha benzer hadiselerin meydana gelmemesi için milli birliğimiz ve devletimizin bekası açısından gerekli bütün tedbirler alınmalıdır. Meydana gelen hadiseler sırasında hayatını kaybeden kahraman emniyet mensubu, asker ve sivil şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk Ocaklılar ve aziz milletimizin fertleri demokrasi ve milli iradenin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Türk milletinin tarihinde yeni bir destan yazan kahraman emniyet mensuplarımızı ve Türk milletini tebrik ediyoruz." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.